Af - 30/11-16 07:58

“Uber-minister” klar til at give deleøkonomi flere fordele“Uber-minister” klar til at give deleøkonomi flere fordele

Deleøkonomi skal have langt bedre forhold, mens taxilovgivningen skal gøres mere liberal. Sådan lyder det i det nye regeringsgrundlag og flere frygter favorisering af Über.

storybild

Mandag aften d. 28. november 2016 afholdte statsminister Lars Løkke Rasmussen regeringsseminar og middag for sin nye regering. Her ankommer en glad Ole Birk Olesen, ny transport- bygnings- og boligminister. (Billede: bax Lindhardt)

Danmark skal være et mekka for deleøkonomi.

Sådan lyder det fra den nye regering, der med regeringsgrundlaget melder klart ud. Det skal være lettere at gøre brug af deleøkonomi, og det skal være lettere at drive taxi-virksomhed.

Det møder dog stærk bekymring hos blandt andre fagbevægelserne FOA og FTF, som særligt tolker taxi-udspillet som en måde at gøre sige: Det skal være lettere at være Über.

Landsretten er enig: Uber er ulovlig taxikørsel
Landsretten er enig: Uber er ulovlig taxikørsel

- Det vil presse taxibranchen, som vi kender den, ud over skrænten, siger Dennis Kristensen til Politiken.

- Først bliver Uber-kørsel kendt ulovligt af det danske retssystem. Så går regeringen - efter at have fået Liberal Alliance med ombord - ud og siger, at så ændrer vi da bare spillereglerne og lovgivningen. Det er dybt uanstændigt, tilføjer han over for avisen.

Flere af Liberal Alliances folketingsmedlemmer har benyttet Über og offentligt forsvaret den tjeneste, hvor en chauffør for nyligt blev dømt for ulovlig taxi-kørsel.

Rapport: Kun to procent af ubers chauffører betaler skat
Rapport: Kun to procent af ubers chauffører betaler skat

Det gælder også den nye transportminister, Ole Birk Olesen (LA), der har brugt Über og forsvaret tjenesten i Folketingssalen inden dommen faldt.

Men man siger Über, skal man også sige løndumping, hvis man spørger fagbevægelsen. Über-chauffører har ingen overenskomst og kan dermed arbejde for langt mindre end taxichauffører.

Og der er god grund til bekymring, ifølge tidligere rådgiver for Ny Alliance (skiftede navn til Liberal Alliance i august 2008) og rådgiver for forhenværende transportminister Magnus Heunicke (S), Rasmus Jønsson

Utro chauffører får ultimatum: Meld jer, eller bliv fyret
Utro chauffører får ultimatum: Meld jer, eller bliv fyret

- For dem, der er tilhængere af at bekæmpe social dumping i transportbranchen, er udnævnelsen af Liberal Alliances Ole Birk Olesen til transportminister som at få rodbehandlet den forkerte tand. Problemerne bliver ikke løst, og det kræver et stort arbejde at rette op på skaderne, skriver Rasmus Jønsson.

Selvom det står i regeringsgrundlaget, er det ingen garanti for, at det bliver til noget.

I hvert fald afviser Dansk Folkepartis transportordfører Kim Christiansen pure, at Über skal gøres lovlig.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Über.

LÆS OGSÅ: Københavns Politi ændrer ikke Uber-indsats efter dom

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx