Af Lars Dinesen - 23/10-17 21:34

Minister: Klamme restauranter skal kunne straffes hårdereMinister: Klamme restauranter skal kunne straffes hårdere

Skærpet kurs mod de brodne kar i fødevarebranchen

storybild

Modelfoto.

Fødevarestyrelsen skal have øgede beføjelser til at bekæmpe branchens vaneforbrydere, mener fødevareministeren.

Det skriver JP.

Det skal være slut med pizzeriaer, kiosker og restauranter, som gentagne gange ser stort på reglerne og sætter forbrugernes sikkerhed på spil, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) vil med opbakning fra et flertal i Folketinget give nye beføjelser til fødevarekontrollen, som skal sikre en hårdere kurs over for de brodne kar. Der er lagt op til en lovændring, der gør det muligt for Fødevarestyrelsen at pålægge problematiske virksomheder daglige tvangsbøder eller lukke dem midlertidigt, indtil et ulovligt forhold bliver bragt i orden. Samtidig skal bødestørrelserne forhøjes.

»Siden 2015 er antallet af brodne kar faldet betydeligt. Men trods flere års skærpet indsats ser vi desværre, at der stadig er en hård kerne, som blæser på selv de mest grundlæggende krav til, hvordan man driver fødevarevirksomhed i Danmark,« siger Esben Lunde Larsen.

Ifølge Fødevarestyrelsen er der 300 fødevarevirksomheder, som er brodne kar. Heraf er ca. 20 hverken modtagelige for sund fornuft eller sure smileyer, men fortsætter ufortrødent med at sælge varer uden sporbarhed og dansk mærkning i lokaler, der er dårligt rengjort.

Fremover skal Fødevarestyrelsen mandsopdække lovovertræderne med ekstra kontroller, indtil forholdene er bragt i orden.Fødevareordfører Simon Kollerup (S) ønsker at gå et skridt videre:

»Selv om de brodne kar ikke er mange, er de en skændsel, og jeg efterlyser, at vi går endnu længere for at stoppe dem, f.eks. som i Norge, hvor man kan give virksomheder forbud mod at lave fødevareaktiviteter, det, som kaldes virksomhedskarantæne.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

NU blomstrer kirsebærtræerne - se det...
bt.dk
Yes! Godt nyt til alle NCIS-fans
bt.dk
Ny tendens ved aftenbordet:...
bt.dk
Vidste du det? Det sker der med dine...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx