Af - 08/12-13 14:01; Opdateret: 08/12-13 16:39

Politifolk raser over omstridt DR-programPolitifolk raser over omstridt DR-program

Dokumentaren 'Det vidste du ikke om Danmark – politiklager' møder hård kritik.

storybild

I denne sag fra Horsens, som metroxpress beskrev i sommer, endte politiet med at få kritik fra Den Uafhængige Politiklagemyndighed for at have handlet for voldsomt i forbindelse med en anholdelse. (Billede: Screendumps fra YouTube)

Danmarks Radio får nu kritik fra flere sider for udsendelsen 'Det vidste du ikke om Danmark – politiklager', der blev vist på DR1 for halvanden uge siden og som kritiserer politiet for at undersøge sig selv.

- Jeg havde forventet en seriøs og debatskabende dokumentar om et vigtigt emne, men jeg oplevede 40 minutter med halve sandheder og en journalistik, som var både tendentiøs og uetisk, siger Politiforbundets formand Claus Oxfeldt i en pressemeddelelse.

DR beklager forkerte valgprognoser
DR beklager forkerte valgprognoser

Kritikken går blandt andet på, at programmet bruger gamle eksempler, selv om hele politiklagesystemet blev lavet om for få år siden. Kun et enkelt af programmets eksempler er fra efter indførelsen af den nye ordning Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), der netop blev oprettet for at skabe større uafhængighed, så det ikke er politiet, der undersøger sig selv.

- Vi tager det rigtig alvorligt, når der er nogen, der peger på noget i vores programmer, men vi kan stå inde for det, lyder svaret fra Gitte Rabøl, mediedirektør i DR, i programmet Presselogen på TV2 News.

Kendt DR-program lukker ned
Kendt DR-program lukker ned

Hun mener, at DUP 'måske ikke er så væsensforskelligt fra det gamle system', og er godt tilfreds med at have rejst debatten, fortæller hun i Presselogen, hvor Berlingskes chefredaktør Lisbeth Knudsen til gengæld kalder DR-udsenselsen for katastrofal, manipulerende og uværdig for DR.

Det er ikke Gitte Rabøl fra DR ikke enig i.

- Men vi har ikke gjort det nok godt nok, hvis hele debatten kommer til at handle om form og metoder, erkender hun.

DR vil have ekstra licenskroner til Grand Prix
DR vil have ekstra licenskroner til Grand Prix

Dokumentaren er produceret af produktionsselskabet Larm Film for DR. Larm Film stod også bag en kontroversiel iscenesat demonstration under retssagen mod EBH Bank og Sparekassen Himmerland i begyndelsen af 2013. Den sag endte med, at DR fyrede Larm Film som producent af den faktaserie, produktionsselskabet på det tidspunkt var i gang med at lave for DR.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Nyt i sagen: Derfor blev helt ny...
bt.dk
Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx