Af Lars Dinesen - 02/11-17 22:38

Løkke: Vi kan udvise flere kriminelle, end danske domstole gør i dagLøkke: Vi kan udvise flere kriminelle, end danske domstole gør i dag

Danmark bliver i denne måned formand for Europarådet, og statsministeren vil bl.a. formandskabet til at ændre Menneskerettighedsdomstolens praksis

storybild

Pressemøde forud for Venstres landsmøde i Venstres gruppeværelse på Christiansborg onsdag d. 4. oktober, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen deltager og fortæller om weekendes landsmøde.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017) (Billede: Mads Claus Rasmussen)

 

Gang på gang har ledende regeringsmedlemmer det forgangne år kritiseret Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol for, at dens praksis og principielle domme forhindrer danske domstole i at udvise flere kriminelle udlændinge. Men statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger til Politiken fredag, at problemerne ikke kun ligger i Strasbourg.

»Hidtil har vi haft opfattelsen af, at konventionerne stod i vejen, men meget tyder på, at der faktisk er videre muligheder for at udvise kriminelle udlændinge, samtidig med at vi holder os fint inden for konventionerne«, siger statsministeren til Politiken.

Han henviser til en undersøgelse fra Institut for Menneskerettigheder, der for nyligt viste, at danske domstole i en række sager om kriminelle udlændinge har været mere tilbageholdende med at udvise, end menneskerettighedsdomstolen har tilladt i sammenlignelige sager.

»Jeg blev glad for at høre, at Institut for Menneskerettigheder også mener, at der er større spillerum for at domstolene udviser kriminelle udlændinge. Derfor vil regeringen fremadrettet påtage os et større ansvar for, hvordan menneskerettighederne skal fortolkes, så kriminelle udlændinge i videst muligt omfang udvises. Det vil selvfølgelig stadig være domstolene, der i sidste ende konkret vurderer, om der kan udvises, men jeg er overbevist om, at vi kan gøre mere end i dag«, forklarer han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx