Af - 15/06-15 12:37; Opdateret: 15/06-15 14:01

Billund Lufthavn indsætter busser fra Aarhus døgnet rundtBillund Lufthavn indsætter busser fra Aarhus døgnet rundt

Mens debatten raser om placeringen af en mulig ny lufthavn i Aarhus, opruster Billund Lufthavn nu og gør det nemmere at komme dertil for aarhusianerne.

storybild

Billund Lufthavn indsætter nu i samarbejde med Midttrafik over 18 nye busser til Aarhus dagligt. (Billede: Frandsen Finn)

En stribe nye afgange fra Aarhus Rutebilstation til Billund Lufthavn er nemlig et resultat af den aftale, som lufthavnen og Midttrafik netop har underskrevet. Fra oktober vil bus 912X køre hele 18 gange i døgnet og halvdelen af afgangene vil være direkte mellem de to destinationer, mens resten vil være via Skanderborg og Horsens.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Vi tog initiativ til det, fordi vi ofte fik mails fra brugere, som syntes, det godt kunne være bedre og at der kunne være flere afgange. Det måtte vi give dem ret i, siger Kjeld Zacho Jørgensen, der er direktør for Billund Lufthavn.

Byrådsmedlem: Bredt flertal for lufthavn i Thomasminde
Byrådsmedlem: Bredt flertal for lufthavn i Thomasminde

For tre-fire år siden tog lufthavnen derfor kontakt til Midttrafik og i sidste uge kunne de så underskrive den kontrakt, der nu medfører flere afgange og større, mere komfortable busser med internetadgang.

- Vi tror, der kommer flere passagerer og det bliver nemmere at huske, når busser afgår hver time, siger han.

Skanderborg-borgmester: Vi skal ikke have en lufthavn
Skanderborg-borgmester: Vi skal ikke have en lufthavn

I har skulle stille en underskudsgaranti på tre millioner kroner - er I nervøse for, at det ikke kan løbe rundt?
- Nej. Vi tror på, at der vil komme flere passagerer, som der kommer flere afgange og så skal du tænke på, at når der kommer folk i lufthavnen, så tjener vi penge på dem, siger han.

Aftalen falder midt i debatten om en ny mulig lufthavn i Aarhus. Hvad tænker du om det?
- Det er helt tilfældigt at aftalen kommer på plads nu. Den er ikke tænkt som et indlæg i den debat - det er ikke derfor, vi har gjort det. Men det er klart, jo bedre forbindelser, der er, jo flere passagerer får vi også fra Aarhus, slutter Kjeld Zacho Jørgensen.

Hos Midttrafik forventer man mange nye passagerer:

- Vi fordobler kørslen. Det bliver dyrt, men vi regner også med at få mange flere kunder med. Faktisk forventer vi omkring 25-30.000 flere passagerer på årsbasis, siger Per Elbæk, projektleder hos Midttrafik.

​​​

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx