Af - 09/12-13 14:56; Opdateret: 09/12-13 15:20

Homomiljø i oprør over  Politiken-artikelHomomiljø i oprør over Politiken-artikel

Dagbladet Politiken er kommet i modvind, efter de har bragt en artikel, som flere læsere mener er nedsættende over for homoseksuelle. LGBT Danmark synes sagen er uheldig for avisen.

storybild

Dagbladet Politiken er kommet i modvind, efter de har bragt en artikel, som flere læsere mener er nedsættende over for homoseksuelle. LGBT Danmark synes sagen er uheldig for avisen. (Billede: Facebook / Uffe Paulsen)

'Alle raske drenges hede drøm runder de 60' eller 'Alle drenges masturbationsfantasi'.

Vælg selv. Begge overskrifter stammer fra en artikel i Politken om den blonde Hollywood-skuespillerinde Kim Basinger, der fylder 60. Den første i net-udgaven, den anden i avisen.

Amerikansk ja til homo-ægteskaber
Amerikansk ja til homo-ægteskaber

De to overskrifter har skabt furore blandt flere af artiklens læsere, som kritiserer Politiken for at skelne mellem syge og raske. Altså dem, der tænder på Kim Basinger: Raske – og dem, der ikke gør: Syge.

- Det er et problem, når nogle betegnes som raske/sunde/almindelige, for så udskilles der samtidig en syg/usund/unormal gruppe på den anden side. Det virker måske ikke slemt, men når italesættelsen af seksualitet på den måde bliver rask/syg, så legitimerer det jo, at visse bruger 'bøsse' som noget nedladende, hvilket over tid langsomt fører til overfald og hate crimes, som stadig påvirker homomiljøet, siger 26-årige Kaspar Mørk.

Putin: Homoseksuelle er velkomne ved OL
Putin: Homoseksuelle er velkomne ved OL

Han har på Facebook livligt debatteret artiklen med venner og bekendte. Drenge som piger. Homoseksuelle som heteroseksuelle. Og alle er de enige om, at Politikens artikel skader mere, end den gavner.

- En anden pointe kunne også være, at alle de homoseksuelle, som slås med at føle sig anderledes og endnu ikke er sprunget ud netop bliver påvirkede, når store medier som Politiken på den måde påeger, hvad der er raskt og normalt. Det bidrager ikke til en sund udvikling for unge og usikre invidivider i LGBT-miljøet, der dagligt kæmper for at finde sig til rette med sig selv, siger han.

Pastagigant: Vi gider ikke homoseksuelle
Pastagigant: Vi gider ikke homoseksuelle

En anden fortørnet læser støtter op om kritikken:

- Hvad siger det også om samfundets billede af hankønnet, at stort blad som Politiken mener, at vores smag har så meget tilfælles, at den kan personificeres med en lyshåret Hollywood skuespillerinde?

Eksperiment skræmmer læserne væk fra Politiken
Eksperiment skræmmer læserne væk fra Politiken

Uheldig sag for Politiken
Hos LGBT Danmark, Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, er man enige i, at en artikel som denne i yderste konsekvens kan føre til en yderligere stigmatisering af homoseksuelle.

- Når Politiken siger, at alle raske drenge tænder på det her, og at alle raske drenge skal have denne smag, så usynliggør man dem, der har det på en anden måde, og det er uheldigt, siger Forperson i LGTB Danmark, Vivi Jelstrup, til mx.dk.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Politiken.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Samuelsen ser ingen anledning til at...
bt.dk
Oprør i S slået ned: Eksminister...
bt.dk
Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx