Af - 21/03-14 15:13

Tre lokalpolitikere dømt for højresvingsulykkerTre lokalpolitikere dømt for højresvingsulykker

Tre lokalpolitikere er siden år 2002 dømt for at have kørt cykelister og knallertkører ned, fordi de svingede til højre uden at se sig for.

storybild

Tre lokalpolitikere er siden år 2002 dømt for at have kørt cykelister og knallertkører ned, fordi de svingede til højre uden at se sig for. (Billede: Polfoto)

To lokalpolitikere har fået fradømt kørekortet betingtet i tre år og en tredie har fået en bøde for at have foretaget et højresving uden at se sig for og derved ramt to knallertkørere og en cykelist.

Begge knallertkørere og cykelisten kom til skade og fik ødelagt deres køretøj. Det fremgår af tre domme fra Valgbarhedsnævnet, som har behandlet 108 domme mod lokalpolitikere siden år 2000 for at undersøge, om de er værdige til at blive i politik.

Sådan vil regeringen undgå højresvingsulykker
Sådan vil regeringen undgå højresvingsulykker

Justitsminister Karen Hækkerup og Transportminster Magnus Heunicke har ellers i dag fremlagt en lovpakke, der skal mindske antallet af højresvingsulykker. De fremlagde tal for, at 66 personer på ti år er døde i højresvingsulykker.

Højresvingsulykker: Borgmestre presser EU
Højresvingsulykker: Borgmestre presser EU

Men også politikere har haft svært ved at holde loven. Politikernes navne er dog anonymiseret af valgbarhedsnævnet, der gav dem alle lov til at forsætte i politik.

Sagerne:
Den 19. februar 2007 fik et medlem af et byråd frakendt sit kørekort betinget tre år og en bøde på 1.500 kroner for at have foretaget et højresving uden at se sig for, hvorefter han blev ramt af en knallert.

Den 4. august 2005 blev et amtsrådsmedlem idømt en bøde på 1.000 kroner for at svinge til højre uden at kigge til siderne, hvorefter vedkommende blev ramt af en cykelist. Dette gav både person- og materiel skade.

Læserne har talt: Sådan stopper vi højresvingsdøden
Læserne har talt: Sådan stopper vi højresvingsdøden

Den 30. maj 2002 blev et byrådsmedlem idømt en bøde og fik frakendt sit kørekort betinget i tre år for at have svinget til højre uden at se sig for og ramme en modkørende knallert.

Blandt de 108 politikere, der er blevet dømt siden år 2000, er 56 af dem for færdselsforseelser. Mange fartbøder - en har kørt hele 171 kilometer i timen, hvor han kun måtte køre 80. Fire har kørt med sprit i blodet, og to har slet ikke haft et kørekort, da de endte i færdselsulykker.

Kvinder bliver oftere kørt ned end mænd
Kvinder bliver oftere kørt ned end mænd

For to uger siden fortalte et flertal i Folketinget, at de ønskede, at det skulle være lettere at smide folk ud af politik, efter Metroxpress kunne fortælle, at tre medlemmer af lokale skatteankenævn og en borgmester siden år 2000 er dømt for skattesnyd.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx