Af - 29/06-15 20:11

Fra bryggeri til festivalstol: Så langt rejser din RoskildeølFra bryggeri til festivalstol: Så langt rejser din Roskildeøl

Inden du kan læne dig tilbage i din festivalstol og nyde en iskold Tuborg på dette års Roskilde Festival, har den været på en lang rejse for at nå dertil. Følg rejsen herunder.

Bildstrecke im Grossformat »

Metroxpress har sat Tuborgs logistikansvarlige stævne, så han kan oplyse festivalfolket, hvorfra og hvordan de får deres humle:

- Al Grøn Tuborg kommer fra bryggeriet i Fredericia, siger Frank Pilborg, som metroxpress møder i Tuborgbyen. Et område på den anden side af motorvejen bag Orange Scene, der ifølge logistikchefen er en miniudgave af Carlsberg i Valby.

Fire meter langt baguette førte 25 mænd sammen
Fire meter langt baguette førte 25 mænd sammen

Her bor alle dem, der har med Tuborg at gøre under Roskilde Festival. I private skurvogne med en kok tilknyttet, der tre gange om dagen servicerer de hårdtarbejdende teknikere, chauffører og eventkoordinatorer alt fra stegt flæsk til oksefillet. Der mangler ikke noget.

- Efter øllet er blevet brygget og fyldt på dåser, bliver det kørt herover i store lastbiler, siger Frank Pilborg og fortæller, at der i hver lastbil kan være 33 paller øl. Det svarer til 23.000 liter.

Her er Roskildes yngste flaskesamlere
Her er Roskildes yngste flaskesamlere

Inden Roskilde: Disse apps må du ikke glemme
Inden Roskilde: Disse apps må du ikke glemme

Nogle af øllene bliver herefter kørt til køl i forvoksede køleskabe uden for København, hvor de står i fire graders varme og venter på at blive fragtet ned til Roskilde Festival, hvor de atter ryger på køl i store køletrailere i Tuborgområdet.

Når det har været forbi at vende i Tuborgbyen - hvor der altid står to lastbiler med 46.000 liter iskold øl standby - bliver dåseøllene fragtet ned til de forskellige bycentre på pladsen.

- Vi leverer til mere end 300 kunder derude, så der er ret meget tryk på, siger Frank Pilborg.

Camp O.P. får 7.000 uventede gæster i morgen
Camp O.P. får 7.000 uventede gæster i morgen

Efter Tuborgbyen bliver ølrammerne læsset af hos de respektive ølboder på campingområdet, hvor de bliver gjort klar, så du kan hente en og tage den med hjem til din lejr og din festivalstol. Skål...

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx