Af Ritzau - 30/11-16 11:17

Belastende mails ser dagens lys i bestikkelsessagBelastende mails ser dagens lys i bestikkelsessag

Interne mails fra it-leverandøren Atea taler om at "smøre" offentligt ansatte i sag om bestikkelse.

storybild

It-leverandøren Atea spiller en hovedrolle i sag om bestikkelse af offentligt ansatte. Her ses virksomhedens hovedkvarter i Ballerup. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Martin Rasmussen)

Udtrykket "at smøre nogen" er et almindeligt synonym for bestikkelse. Så når udtrykket dukker op i en mail i en retssag om netop bestikkelse, så vækker det en vis opsigt.

Og det gjorde det - dukkede op altså - onsdag formiddag i Retten i Glostrup, hvor tre mænd sidder tiltalt for som offentligt ansatte at have modtaget gaver fra ansatte hos it-leverandøren Atea.

- Hvis der er nogen, der skal smøres, så skal det være med andre produkter end Apple, lyder det i den interne mail, som en leder i Atea tilbage i 2007 sendte rundt til en stor gruppe af salgschefer.

Netop Apple-produkter, såsom iPhones og iPads spiller en rolle i sagen. De tre mænd har som ansatte i Københavns Kommune og i DSB flere gange fået disse og andre produkter til spotpris. Hvis ikke gratis.

- Det lever ikke op til den standard, som man kan forvente af offentligt ansatte. Den kultur skal nedbrydes, lyder det fra Bagmandspolitiets specialanklager Jørn Thostrup.

Navnlig en tidligere Atea-medarbejder, H, spiller en betydelig rolle i relation til to af de tre tiltalte i sagen. Manden er beskyttet af navneforbud. Han er nemlig selv sigtet i sagen.

I en mail fra H til en kollega i Atea skrev H på et tidspunkt om, at man stod til at tabe en række udbud - og dermed penge - til en konkurrent.

- Vi kan håbe på, at B har mulighed for at påvirke projektgruppens beslutning, men det er meget tvivlsomt, lød det i mailen fra H.

B er en af de tre tiltalte. Han er anklaget for at have modtaget elektronikgaver for mere end 40.000 kroner under sin ansættelse i Københavns Kommune.

Sagen udspringer af en politiaktion, hvor 31 personer i sommer blev sigtet for enten at modtage eller at yde bestikkelse.

Aktionen skete på baggrund af en aktion et års tid forinden, hvor seks mænd endte med at blive fængslet.

Der var tale om ansatte i Atea, firmaet 3A-it og forskellige offentlige instanser.

Det er endnu ikke afgjort, hvornår der falder dom i sagen mod de tre tiltalte. Det bliver formentlig i denne uge.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Mand sigtet: Halalslagtede geder i...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx