27/11-15 13:42; Opdateret: 27/11-15 13:54

19-årig fængslet: Sigtet for terrortrusler på Facebook19-årig fængslet: Sigtet for terrortrusler på Facebook

Delte video, der angiveligt er lavet af Islamisk Stat.

storybild

Arkivfoto (Billede: Joerg Koch)

En 19-årig mand fra Aarhus er fredag formiddag blevet varetægtsfængslet i tre uger ved Retten i Aarhus.

Han er sigtet for at fremsætte trusler om at begå terror og for at billige terrorhandlinger begået af Islamisk Stat (IS), oplyser politiet i en pressemeddelelse.

En 19-årig mand, der er dansk statsborger, fra Aarhus er her til formiddag blevet varetægtsfængslet i tre uger ved retten i Aarhus, sigtet for at fremsætte trusler om at begå terror og for at billige terrorhandlinger begået af Islamisk Stat (IS).

Manden blev anholdt i Aarhus torsdag klokken 11.34 i et samarbejde mellem Østjyllands Politi og Politiets Efterretningstjeneste (PET), efter han på Facebook havde delt et link til en video, der angiveligt er produceret af IS. Videoen viser blandt andet en række personer, der bliver henrettet.

Da han delte videoen på Facebook, skrev han en tekst, som politiet og PET vurderer som værende trusler om at begå terror og billigelse af terrorhandlinger.

- Den 19-åriges tekst på Facebook må forstås som en trussel om, at andre, der spionerer mod IS, vil lide samme skæbne som personerne i videoen. Derudover sigter vi ham for at have fremsat en mere generel trussel om drab på vantro. Han er ligeledes sigtet for at billige de terrorhandlinger, som vises i videoen, siger efterforskningsleder og fungerende politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen fra Østjyllands Politi i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Jeg håber, at en sag som denne kan have en præventiv effekt i forhold til andre, der for eksempel sidder hjemme ved computeren og overvejer at gøre noget lignende. Sammen med PET holder vi øje med den slags, og nu sender vi et kraftigt signal om, at man skal afholde sig fra at udføre sådanne handlinger, for man risikerer at blive sigtet for overtrædelse af en af de tungeste paragraffer i straffeloven.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superligaens bedste: Her er de 11...
bt.dk
Mand omkommet - faldt i vandet ved havn
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx