Af - 15/05-14 12:18

MX tester 100 unge: Hvem er mest kendt - Voteman eller Messerschmidt?MX tester 100 unge: Hvem er mest kendt - Voteman eller Messerschmidt?

Metroxpress har spurgt 100 unge på gaden, om de kan navnene på spidskandidaterne til EU-valget, og om de kender 'Voteman'. Se hvem der scorer højest!

Bildstrecke im Grossformat »

Spidskandidater som Bendt Bendtsen (K) og Jeppe Kofoed (S) er som fremmede mennesker hos de fleste.

»Men ham der, det er Voteman! Ham kender jeg selvfølgelig,« lyder det typisk.

LÆS OGSÅ: Derfor blev Voteman sådan en fiasko

Den kontroversielle tegneseriefigur 'Voteman', som skulle brande valget til Europaparlamentet den 25. maj, er for alvor slået igennem.

Det stod klart, da metroxpress i går gik på gaden. Vi spurgte 100 tilfældige unge om deres kendskab til spidskandidaterne fra de otte partier, der stiller op til valget, samt 'Voteman'. De unge blev bedt om at udpege og sige navnet på de ansigter, de kendte.

LÆS OGSÅ: Valgforsker: 'Voteman' kan være ham, der når de unge vælgere

Topscoreren i stikprøven blev Morten Messerschmidt (DF), som 61 ud af 100 kunne huske. Han blev skarpt efterfulgt af 'Voteman' med en score på 56.

Nummer tre blev Margrethe Auken, der blev genkendt 32 gange. Listens absolutte bundskraber blev Liberal Alliances Christina Egelund, som ingen ud af de 100 vidste hvem var.

LÆS OGSÅ: Votemans far er skuffet over politikernes manglende humor

Morten Messerschmidt (DF) glæder sig over, at han er den mest kendte blandt de unge i stikprøven. Og han er ikke specielt overraske over Votemans pludselige popularitet.

»Han har jo fået mere medieomtale end de fleste europaparlamentarikere får i løbet af en hel valgperiode,« siger Morten Messerschmidt, som ikke selv er tilhænger af videoen, som er blevet set over 800.000 gange, og som nu er blevet trukket tilbage efter heftig kritik.

LÆS OGSÅ: Det siger udlandet om Voteman-videoen

Det er de unge derimod.

»Jeg synes egentlig, at den var meget sjov. Jeg kunne godt lide budskabet. Det eneste, der forarger mig, er, at de har taget den af,« siger Alfred Frellesvig på 16 år.

LÆS OGSÅ: Valgforsker: 'Voteman' kan være ham, der når de unge vælgere

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx