Af - 11/06-16 14:06

Ny fitness-trend: Drop store vægte og kvæl musklerne i stedetNy fitness-trend: Drop store vægte og kvæl musklerne i stedet

En ny træningsform med korte træningspas er dukket op i Danmark

Bildstrecke im Grossformat »

En japansk træningsform har fundet vej til Danmark.

I stedet for at dyrke styrketræning med tunge vægte, gælder det i stedet om at lukke af for blodtilførslen og begrænse vægten til omkring en femtedel af, hvad man plejer at kunne løfte.

Det skriver Berlingske.

Når man dyrker kaatsu, som træningsformen kaldes, bliver blodet til musklerne lukket af ved hjælp af en luftpumpe, der fungerer på samme måde som blodtryksmålere. På den måde kræver det blot få kilo på vægtene, før end blodet bliver tappet for ilt, og det sender ifølge Kaatsu-teorien et signal til hjernen om at sprede store mængder væksthormon ud i kroppen, hvilket får musklerne til at vokse.

Julie fik sms fra Fitness World: - Du ser sød ud...
Julie fik sms fra Fitness World: - Du ser sød ud...

- Kaatsu er intelligent træning. I stedet for at køre hele kroppen flad, koncentrerer man indsatsen til musklerne. Med de lette vægte er man sikker på at udføre øvelserne korrekt, og man undgår at slide leddene, siger den 52-årige indehaver af Kaatsu Danmark, Michael Schewitsch til Berlingske.

Ifølge forsker på Syddansk Universitet, Jakob Nielsen, kan okklusionstræning, som det kaldes, være et paradigmeskifte inden for styrketræning.

- Der er ingen tvivl om, at træningsformen har en stor effekt, og at der er nogle lærebøger, der kan skrives om, siger han til avisen.

Når folk hører Wendys alder, får de et chok
Når folk hører Wendys alder, får de et chok

Men han understreger, at der mangler præcis viden om, hvad der sker, når man lader musklerne syre til på meget kort tid.

Forskeren er indtil videre skeptisk i forhold til at bruge Kaatsu som erstatning til almindelig styrketræning. Han ser hellere, at teknikken anvendes ved genoptræning.

Populær fitnesskæde bløder penge og vil lukke centre
Populær fitnesskæde bløder penge og vil lukke centre

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se listen: Får du mere eller mindre i...
bt.dk
Dansk fodboldstjerne fortæller om da...
bt.dk
Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx