Af - 07/09-16 17:30

Nye tal: Syfilis boomer i KøbenhavnNye tal: Syfilis boomer i København

Se hvor slemt resten af landet bliver ramt.

storybild

Det er ikke kvinderne, der tegner sig for de fleste tilfælde af kønssygdommen syfilis.

I forhold til året før, så er tallet af smittede med kønssygdommen syfilis steget med 47 procent i 2015 i forhold til året før viser frisk opgørelse fra Statens Serum Institut.

Den frygtede kønssygdom Syfilis står i fuldt flor. Især blandt københavnske mænd bliver bakterien Treponema-Pallidum delt i et væk.

Statens Serum Institut udsendte onsdag tallene for 2015, der viser, at der har været 777 tilfælde af syfilis fordelt på 742 personer. Dertil blev der registreret 234 syfilispatienter, der dog ikke blev vurderet til at være frisksmittede.

Anders gik knaldeamok på Roskilde Festival - så fik han denne besked
Anders gik knaldeamok på Roskilde Festival - så fik han denne besked

Langt størstedelen, 91 procent, af de smittede er mænd, mens kvinderne tegner sig for de resterende ni procent. Hovedtendensen, eller medianalderen, om man vil, er, at mændene typisk er 41 år gamle, når det bliver smittet. De yngste mænd er 17 år og alderspræsidenterne er rundet 80 somre hos hankønnene.

Kvinderne er typisk 32 år, mens de yngste også er 17 og de ældste smittede er 62 år gamle.

Festival-feberen kan mærkes på klinik: - Brug kondom for f…..
Festival-feberen kan mærkes på klinik: - Brug kondom for f…..

Ifølge tallene fra Statens Seruminstitut så har der siden årtusindeskiftet været en solid øgning i antallet af tilfælde. Det samme gjorde sig gældene i sidste års tal. Fra 2013 til 2014 var der ligeledes en stigning på 51 procent.

Godt halvdelen af syfilistilfældene, 391, blev meldt til 'meldesystemet for infektionssygdomme.' Ud af de knap 400 var otte mænd var gengangere. De havde nemlig haft hele to omgange med syfilis i kalenderåret 2015.

Ud af de 383 personer personer, der blev registreret i meldesystemet var 273 mænd, der var blevet smittet under sex med andre mænd.

JA! Du er mere liderlig om sommeren
JA! Du er mere liderlig om sommeren

54 af de individuelle tilfælde var mænd, der var blevet smittet igennem heteroseksuel sex, mens 41 kvinder var blevet det samme.

Syfilis er mest udbredt i København, men der er tilfælde over hele landet. Se opgørelsen nedenfor og få et overblik over, hvor det står værst til.

LÆS OGSÅ: Kondomfirma laver genial reklame på Tinder

LÆS OGSÅ: På Tinder? Så bør du måske overveje lægebesøg

LÆS OGSÅ: Ny dansk opdagelse beskytter måske mod kønssygdomme

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx