Af Ritzau - 25/07-16 03:16; Opdateret: 25/07-16 06:29

Ivrige svenskere skabte togproblemer efter Beyoncé-koncertIvrige svenskere skabte togproblemer efter Beyoncé-koncert

Svenskere brød igennem id-kontrollen i Kastrup, da de ville hjem efter Beyoncés koncert i København.

storybild

Beyoncé, til venstre, som tilskuer til NBA-finalen tidligere på året. Søndag stod sangeren på scenen i Telia Parken i København. Koncertgængere brød senere igennem id-kontrollen i Kastrup, og det medførte forsinkede tog. (Billede: Scanpix/Jason Miller)

Togene fra Kastrup til Sverige stod natten til mandag stille i mere end fire timer, efter at op mod tusind svenskere, der skulle hjem efter Beyoncé-koncerten i København, brød igennem id-kontrollen for at nå et tog.

Det fortæller vagtchef Henrik Brix ved Københavns Politi.

- Efter koncerten er der en helt masse svenskere, der skal nå toget mod Sverige. De hober sig op foran id-kontrollen i Kastrup, og pludselig bryder de så igennem id-kontrollen, formentlig fordi toget ankommer på stationen.

- Der er så mange, at kontrollørerne derude ikke kan holde dem tilbage, siger Henrik Brix.

Klokken 02.30 var der stadig omkring 400 personer tilbage i Kastrup, som skulle mod Sverige.

Togdriften endte med at være sat på hold i mere end fire timer, men blev genoptaget sent på natten mandag. I stedet fragtede busser svenskerne hjem.

Grænsekontrollen mellem Danmark og Sverige blev indført 4. januar i år og betyder, at firmaer, der transporterer folk i Øresundsregionen, skal tjekke legitimationspapirer på alle rejsende.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx