Af - 19/08-15 22:42; Opdateret: 20/08-15 08:16

Kunstværk til to millioner stjålet fra dansk samlingKunstværk til to millioner stjålet fra dansk samling

For mere end en måned siden blev kostbart kunstværk stjålet fra Glyptoteket. Først nu kommer det frem.

Bildstrecke im Grossformat »

Kunstværket blev stjålet ved højlys dag.

En kostbar bronzebuste af billedhuggeren Auguste Rodin er blevet stjålet fra Glyptoteket af målrettede tyve forklædt som turister, skriver Politiken torsdag.

Det tog 12 minutter for to kunsttyve at stjæle det værdifulde kunstværk fra Ny Carlsberg Glyptotek 16. juli, skriver avisen.

Selv om tyveriet skete for mere end en måned siden, er det først nu, det kommer frem. Ifølge politiet tyder alt på, at tyveriet er nøje planlagt.

Under tyveriet, som fandt sted i museets åbningstid, gik to gerningsmænd målrettet mod museets Rodin-sal, der rummer mange af den franske billedhuggers hovedværker.

Kunst-tyveri på Strøget fanget på kamera af turist
Kunst-tyveri på Strøget fanget på kamera af turist

Her lykkedes det tyvene at fjerne kunstværket "Manden med den brækkede næse" fra søjlen, det var monteret på, komme busten i en pose og forlade det københavnske museum igen, uden at hverken vagter eller gæster opdagede tyveriet.

- Det er hæsligt, siger museumsdirektør Flemming Friborg til Politiken.

- Vi har mistet et vigtigt værk i samlingen.

Museumsdirektøren vil ikke sætte pris på den 25,5 cm høje bronzebuste, som Rodin modellerede i 1863. Men selv skrev den store franske billedhugger, at det var hans mest vellykkede modellering, og han støbte i sin levetid flere versioner.

Den version, som det danske museum har haft i samlingen i 95 år, er de seneste år nået op på omkring to millioner kroner ved de internationale auktionshuse i London.

Tyveriet er dermed et af de alvorligste danske museumstyverier i mange år, skriver Politiken.

Beskrivelse af tyvenes tøj:

De lignede de mange andre turister, der befandt sig på museet torsdag 16. juli, og ingen bemærkede noget usædvanligt. Den ene mand var iført grå-blå kasket, ternet skjorte og røde sejlersko, og den anden var iført en panamahat, T-shirt, shorts og sandaler. Begge havde de iført sig briller.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx