Af TINIE MAIBØLL - 25/04-17 13:01

Prutter du foran din kæreste? Derfor skal du gøre detPrutter du foran din kæreste? Derfor skal du gøre det

Det kan være svært at tage stilling til, hvad man bør gøre, når det kommer til at prutte over for kæresten.

Bildstrecke im Grossformat »

Det kan være svært at tage stilling til, hvad man bør gøre, når det kommer til at prutte over for kæresten. Det viser en ny undersøgelse YouGov, hvor de adspurgte skulle svare på spørgsmål om deres pruttevaner.

Fis, sivert, vind. Kært barn har mange navne. Der er selvfølgelig tale om prutten.

En ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for Metroxpress, viser, at danskerne er relativt afslappede, når det kommer til at prutte over for deres udkårne. Kun 14 procent svarer nemlig, at man aldrig bør prutte i ens partners nærvær.

Selv om prutter naturligvis har visse lugtgener, så betyder en afslappet holdning til prutteriet, at man sparer sig selv for en masse ondt i maven, forklarer Peter Bytzer, der er professor ved medicinsk afdeling, Køge Sygehus.

Den som prutten lugte kan: Spis dig til færre prutter
Den som prutten lugte kan: Spis dig til færre prutter

»Der sker ikke noget alvorligt helbredsmæssigt, men man kan opleve ubehag, hvis man bliver ved med at undertrykke det. Derudover kan man have mistanke om, at tilbageholden af prutter kan medvirke til forstoppelse. Men man kan altså kun holde sig en vis rum tid, og så kommer det ud på den en eller anden måde,« siger Peter Bytzer.

Tilsyndeladende er der heller ikke mange, der lider af prutter, fordi de lader være med at prutte. I undersøgelsen skulle de adspurgte blandt andet svare på, om de havde haft ondt i maven eller forstoppelse, fordi de havde holdt prutter tilbage, mens de var sammen med en date eller en partner. Og selvom mange måske ikke direkte fejrer, når en prut undslipper bagdelen, så svarede 69 procent alligevel, at de ikke oplevede det som et problem.

I undersøgelsen skulle de adspurgte også svare på, hvornår i ens parforhold, at det er i orden at begynde at prutte over for den anden. Her svarede 10 procent, at man kan tillade sig at prutte fra første øjeblik, mens der samlet set var 20 procent, der mente, at man lige skulle vente lidt, men inden for to - tre måneder var det ok at sætte fisen fri.

Derfor må du ikke holde prutten inde
Derfor må du ikke holde prutten inde

Disse madvarer får dine prutter til at lugte værst
Disse madvarer får dine prutter til at lugte værst

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Røde Kors med nødråb: 'Situationen er...
bt.dk
Henriks død ændrede tradition hos...
bt.dk
Uhyggelige detaljer: 19-årigt par...
bt.dk
'Luksusfælden'-par endte i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx