12/09-13 14:39; Opdateret: 12/09-13 14:50

Efter drabsforsøg: 36-årig spærret inde på ubestemt tidEfter drabsforsøg: 36-årig spærret inde på ubestemt tid

Mand tog offers mobil efter at have stukket ham med kniv, så offeret ikke kunne tilkalde hjælp.

storybild

En 36-årig mand blev i dag idømt en af lovens strengeste straffe - forvaring på ubestemt tid. Han begik et meget groft og brutalt drabsforsøg i august sidste år. (Billede: Polfoto/Arkiv/Joachim Adrian)

En 36-årig mand er torsdag idømt en af lovens strengeste straffe, forvaring på ubestemt tid, for drabsforsøg.

Det var et enigt nævningeting ved Retten i Næstved, som torsdag afsagde dommen over manden.

Sagen drejer sig om et drabsforsøg i Haslev den 4. august 2012. Her stak den 36-årige en jævnaldrende mand to gange i brystet med en kniv.

Offeret blev desuden stukket én gang i skulderen, ligesom han blev sparket i ansigtet.

Efter det brutale overfald tog gerningsmanden sit offers mobiltelefon, så den hårdt sårede mand ikke umiddelbart kunne tilkalde hjælp.

Den 36-årige er flere gange tidligere dømt for personfarlig kriminalitet, og retten valgte at følge en anbefaling fra Retslægerådet om at spærre ham inde på ubestemt tid.

En forvaringsdom kan i sager om personfarlig kriminalitet netop gives, når man vurderer, at den dømte vil udgøre en nærliggende fare for sine omgivelser, hvis han igen kommer på fri fod.

Dommen til forvaring betyder, at det vil være op til retten, hvornår den dømte igen kan løslades. Det spørgsmål bliver taget op efter fem år bag tremmer og vil derefter løbende blive behandlet, så længe den dømte er i fængsel.

Ofte forveksles en forvaringsdom med en anbringelsesdom. Sidstnævnte gives til sindssyge personer, som har været utilregnelige på gerningstidspunktet, mens forvaring gives til personer, som er egnet til almindelig fængselsstraf.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

30 år gammel mordgåde kan endelig...
bt.dk
Advarsel, voldsomme billeder: Jørn...
bt.dk
Se billedet: Prins Nikolai er på...
bt.dk
Kvinde fundet død i rækkehus
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx