14/10-17 11:53

Regeringen vil gøre danskerne papirløseRegeringen vil gøre danskerne papirløse

Borgernes kontakt til det offentlige skal i endnu højere grad ske digitalt, ønsker regeringen med nyt udspil.

storybild

København. Danskerne skal i højere grad kunne leve papirløst. Papirbreve fra det offentlige og papirer på offentlige kontorer skal skrottes, og mødet med myndighederne skal i højere grad ske online.

For fra 1. juli 2018 skal alle nye love så vidt som muligt kunne administreres digitalt, hvis det står til regeringen. Med et nyt udspil skal borgernes kontakt til det offentlige nemlig så vidt som muligt ske digitalt.

Formålet er blandt andet at gøre administrationen mere enkel og effektiv, lyder det fra innovationsminister Sophie Løhde (V).

- I dag er der alt for mange eksempler på, at lovgivningen er udformet så komplekst, at den er meget svær at administrere ude i virkeligheden – både for sagsbehandlere og it-systemer.

- Derfor vil vi med et nyt udspil sikre, at vi får tænkt digitalisering ind i lovgivningen fra start, så vi efterfølgende kan sætte strøm til den.

Før i tiden skulle landets borgere eksempelvis udfylde selvangivelsen på en stak papirer. Og anmodningen om feriepenge skulle ligeledes udfyldes i et printet skema, som både medarbejder og arbejdsgiver skulle underskrive.

De processer er i dag blevet digitale. Og det er den slags administration, som regeringen vil sikre, kan ske på nettet, når der bliver fremsat nye love og regler fra sommeren næste år.

Ved at sikre at nye love kan administreres digitalt, forventer regeringen at kunne spare tre milliarder kroner i 2025.

Yderligere kan 7,5 millioner arbejdstimer hvert år frigøres fra administration i den offentlige sektor. Det skal give hænder til andre opgaver, lyder meldingen fra ministeren.

- På den måde vil vi i den offentlige sektor hvert eneste år kunne frigøre millioner af timer, som kan bruges på kernevelfærd i stedet for administration, siger Sophie Løhde.

Som en del af udspillet foreslås det også, at der etableres en ny statslig enhed, som skal vurdere, om udkast til nye love lever op til kravene om at kunne administreres digitalt.

Innovationsministeren håber på politisk opbakning til udspillet, når det skal forhandles med Folketingets partier som en del af finansloven i efteråret.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere træner roser Eriksen: Han...
bt.dk
21-årig dykker forsvundet: Politiet...
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovlig trick...
bt.dk
Sikker sejr til Randers: Brandvarm...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx