Af - 07/09-16 21:38

Forlag frikender udskældt bog om jysk ghettoForlag frikender udskældt bog om jysk ghetto

Forlag frikender bog, der ifølge beboere i Korskærparken er usand. Branchemand undrer sig om det overhovedet er rigtige mail, som forfatteren påstår

storybild

(Billede: Privat)

En raportage fra Jyllands-Posten søndag er ifølge Gyldendal nok til at man ikke vil gøre mere ved bogen “Helt ude i hampen,” hvor forfatteren Karina Pedersen beskylder sin mor for at være dranker og brødre for at være kriminelle svindlere.

Hun beskriver et miljø, der ifølge hvor de ifølge bogen skal en “erfaren slægtsforsker for, at finde frem til et familiemedlem der har haft et almindeligt lønarbejde.”

Metroxpress har talt med mere end 25 personer, der har boet i parken, der alle har job i dag. Men det bekymrer ikke Gyldendal.

- Vi står selvfølgelig ved vores udgivelse: Bogens undertitel "Mails fra underklassen" er valgt med omhu -mails er en moderne form for breve, som naturligt er subjektive, og "underklasse" er et bevidst valgt farvet ord. Vi betragter bogen som et stærkt personligt vidnesbyrd. Vi antager manuskripter på tekstens præmis og kvalitet, ikke på noget som helst andet. Journalistik har andre præmisser, skriver litterær redaktør Johannes Riis.

Det er uklart om Gyldendal har bedt om dokumentation for om Karina Pedersens bror har en dom for underslæb mod Fredericia Kommune for at få penge til at spille op på et casino, hvad han, der stadig er ansat ved kommunen, benægter hårdnakket over for metroxpress. Han fastholder på mail, at det ikke passer. Og om hvorfor der står i bogen, at købmanden hængte sig på grund af spillegæld, når det ikke passer.

Tidligere redaktør af branchebladet Bogmarkedet gennem flere år, Bjarke Larsen, mener stadig forlaget bør trække bogen tilbage.

- Det første jeg ville spørge forfatteren om er, må vi se de mails. Og når jeg så hører for Gyldendal, at de ikke har fantasi til at forestille sig, at de er opdigtede, så undrer jeg mig. For de mails er alt velskrevne til de kan være almindelige mails, de ligger alt for tæt op af forfatterens politiske holdninger og er klinisk renset for de almindeligheder om vores liv, som alle skriver i vore ails. Det ligner ikke mails, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx