Af Ritzau - 16/08-16 04:16

Venstre og Radikale afviser forslag om at hæve ydelserVenstre og Radikale afviser forslag om at hæve ydelser

Begge partier nægter at hæve ydelsen for ufaglærte ledige under uddannelse, som Socialdemokraterne foreslår.

storybild

Beskæftigelsesordfører Hans Andersen (V) mener ikke, at Mette Frederiksen (S) har fat i det rigtige værktøj for at få ufaglærte ledige i arbejde. (Billede: Scanpix/Keld Navntoft)

Venstre er lodret uenig med Socialdemokraterne, når sidstnævnte foreslår at hæve ydelsen for ufaglærte ledige under uddannelse.

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, lancerede mandag aften forslaget forud for partiets sommergruppemøde.

- Umiddelbart mener vi ikke, at det er løsningen for at få flere ledige i job eller uddannelse. Det går rigtig godt med at få ledige i arbejde. Der er blevet 13.000 færre ledige i det sidste års tid, siger beskæftigelsesordfører Hans Andersen (V).

- Og en række puljer til uddannelse bliver faktisk brugt i øjeblikket. Så der er ledige ufaglærte, der er i gang med at tage en uddannelse. Så jeg mener ikke, at løsningen er, at man skal have mere, end dagpengene tilsiger.

Helt konkret er Mette Frederiksens forslag, at ufaglærte ledige og faglærte ledige, hvis uddannelse er forældet, skal have en ydelse, der svarer til 110 procent af dagpengene, hvis de tager en uddannelse.

De Radikale er uforstående over for forslaget, efter at Socialdemokraterne har været med i andre aftaler, der sparer penge på andre dele af uddannelsessystemet.

- Jeg synes, der er en skævvridning. Der er nogle, der skal have mere for at tage en uddannelse. Og så er der nogle, hvor de har taget alle pengene, siger beskæftigelsesordfører Sofie Carsten Nielsen.

Hun nævner finansieringen af politiforliget og finansieringen af den nye dagpengeløsning som aftaler, hvor Socialdemokraterne har været med til at tage penge fra ungdomsuddannelser og de videregående uddannelser.

- Vi har brug for en samlet strategi, hvor vi investerer i uddannelse. Ikke at tage penge fra både ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser for derefter at sætte dagpengene op for en speciel gruppe, siger De Radikales ordfører.

Principielt synes Sofie Carsten Nielsen, at ydelsen ikke skal hæves til over dagpengeniveau.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx