Af - 02/11-15 21:37

Carl Holst fik sproghjælp for 133.000 kronerCarl Holst fik sproghjælp for 133.000 kroner

Det var ikke bare medietræning, som Carl Holst (V) brugte tusindevis af skattekroner på, mens han var regionsrådsformand i Region Syddanmark.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Olufson Jonas)

Den omstridte politiker fik intensiv engelskundervisning med enelektioner og konsulentbistand for 133.000 kroner gennem fem år.

Det skriver Fyens Stiftstidende

Det viser bilag fra regionens HR-afdeling, som Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i. Sagen er den seneste i en lang række, der ifølge kritikere er udtryk for en syg kultur i Region Syddanmark under Carl Holst og en administrativ ledelse, hvoraf flere medlemmer fortsat er ansat.

Carl Holst er netop kommet ud af det seneste personlige stormvejr, hvor det kostede ham posten som regeringens forsvarsminister, at han - stik imod reglerne - angiveligt brugte en regionsansat medarbejder i sin personlige valgkamp i juni.

Carl Holst fik kørsel til Venstre-møder betalt af regionen
Carl Holst fik kørsel til Venstre-møder betalt af regionen

Men allerede i 2010 var der opmærksomhed omkring sydjyske Carl Holsts omgang med skattekroner.

Her kom det frem, at Carl Holst som regionsrådsformand havde fået medietræning for 150.000 kroner. Det stod på i 2008, og samme år indledte Holst altså et intensivt forløb med engelskundervisning på 131 enelektioner over fire år, suppleret med konsulentbistand inden for oversættelsesopgaver samt korrekturlæsning af taler og telefonmøder. Ikke behov

Til sammenligning har Ulla Astman (S), regionrådsformand i Region Nordjylland, haft 30 enelektioner i engelsk på sin regions regning, siden hun satte sig i formandsstolen i 2007, til en samlet pris af 20.845 kroner. I både hendes og Carl Holst tilfælde bliver momsen på 25 procent refunderet.

Hun følte et behov for at få noget undervisning i engelsk på samtaleniveau, men har medarbejdere til at hjælpe, hvis der er behov for assistance til skriftlige opgaver, der kræver mere af hende.

Carl Holst går fra forsvarsminister til kirkeordfører
Carl Holst går fra forsvarsminister til kirkeordfører

Professor i økonomistyring på Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, at Holst mener, at Carl Holsts forbrug af engelskundervisning er endnu mere problematisk end medietræningen, fordi den i endnu mindre grad kan relateres til funktionen som forvaltningenschef i regionen end politikeren bag embedet . Ifølge reglerne skal den slags udgifter komme regionen til gavn - ikke politikeren.

Ifølge Carl Holst var det forretningsudvalget i Region Syddanmark, hvor Holst selv var formand, der besluttede at tilbyde undervisningen til regionens formandskab på grund af mange internationale aktiviteter.

Region udleverer materiale om Carl Holst til politiet
Region udleverer materiale om Carl Holst til politiet

- Jeg havde behov for at holde det ved lige og få det genopfrisket. Jeg har ikke noget stort sprogøre, men ville gerne kunne repræsentere regionen på en god måde, siger han.

LÆS OGSÅ: Carl Holsts kampagnemail går måske fri af undersøgelse

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Deres klage kostede Google...
bt.dk
Politiet lader bøderne regne over...
bt.dk
LIGE NU: Menneskejagt i gang efter...
bt.dk
Gravid tv-dommer måtte trække sig fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx