Af - 31/07-15 14:04; Opdateret: 31/07-15 14:37

Syge Max bliver hånet af andre forældre: Nu svarer moren tilbageSyge Max bliver hånet af andre forældre: Nu svarer moren tilbage

Max' mor er godt træt af, at voksne mennesker ikke tænker sig om, før de åbner munden.

Bildstrecke im Grossformat »

Se flere billeder af Max og hans seje mor i galleriet her.

Max på 4 år har det ikke nemt. Han ligner nemlig ikke de andre børn. Han har siden 2012 kæmpet med sjælden sygdom, Hurlers syndrom, som få børn overlever. Og samtidig kæmper han med stirrende blikke og fordømmende ord om hans størrelse.

Det skriver Arbetarbladet.se.

En knoglemarvstransplantation reddede for tre år siden Max' liv, men siden har han kæmpet med følgesygdomme og gener i forbindelse med den medicin, han tager.

Blandt andet gør medicinen, at Max 'svulmer' op. Og det gør at folk kigger, når Max og hans mor, Martina Boström, spiser ude og handler ind. Men værre endnu bliver de to også mødt af fordømmende ord, som folk ikke forsøger at skjule.

TV: Årets mor? Sådan reagerer hun på sin datters sindssyge dans i bilen
TV: Årets mor? Sådan reagerer hun på sin datters sindssyge dans i bilen

Nu har Martina fået nok. I et opslag på Facebook fortæller hun om to episoder, først på McDonald's, derefter i et supermarked, som begge var forfærdeligt for hende at opleve.

I begge tilfælde blev Max' størrelse kommenteret, og ikke mindst hendes rolle som mor blev kommenteret.

- Men ved du, hvad skræmmer mig? Når voksne taler højt og klart om, at man ikke skal give sine 'fede børn' McDonald's uden selv at tænke på, at han måske er syg?, skriver moren i sit opslag.


Mor raser over foto: Hvad har I gjort ved min datters modersmærke!
Mor raser over foto: Hvad har I gjort ved min datters modersmærke!

Martina står ikke længere alene med sit budskab om, at folk bør tænke sig mere op. Hendes opslag alene er nu blevet delt end 13.000 gange. Samtidig vælter det ind med støttende ord til den kæmpede og fortvivlede mor.

- Så synd, at I skulle opleve dette, Martina. Jeg er glad for, at du skriver om skønne Max og forklarer hans situation. Håber folk forstår, skriver Geie Norman.

- Og hele 9619 delinger. Jeg bliver så glad. Måske tænker flere sig om, før de åbner munden, skriver Mikael Zaty Malmgren.

Martina har til Arbetarbladet fortalt, at hun slet ikke regnede med, at hendes budskab ville nå så langt.

- Det var jeg faktisk ikke, jeg troede bare, at det ville spredes blandt mine venner. Det føles godt, at mange forstår, hvad jeg føler og synes, at han er en flot fyr, siger Martina, som stadig har en besked til fordømmende voksne.

– Jeg bliver arig. Voksne burde have forstand til ikke at behandle mennesker, som ser lidt anderledes ud sådan. Det er ganske enkelt, siger hun.

Syg pige får grov besked: Se morens overraskende svar her
Syg pige får grov besked: Se morens overraskende svar her

Du kan læse hele morens stærke indlæg på Facebook her.

Her kan du læse morens opråb på dansk:

Her har du Maximiliam, fire år og udadtil altid glad. Han har en sygdom, som få børn overlever med. Han spiser store mængder medicin, efter den hårde behandling han har modtaget. Han var igennem en knoglemarvstransplantation i 2012, hvilket betød, at hans sygdom ikke dræbte ham. Han har været alvorligt syg efter den med alvorlige komplikationer.

Hans krop kæmper konstant med flere sygdomme, han fik efter transplantationen, der engang forsøgte at fratage ham livet. På billedet nedenfor kan du se en livlig fyr, der ser temmelig glad ud. Hvorfor forsøger du at frarøve ham hans livsglæde? Alle folk derude tag lidt hensyn til, at vi alle ser anderledes ud.

Du har ingen idé om, hvad andre har været igennem i livet. Du har ingen ret til at kommentere på andre folks udseende, fordi du ikke ved noget om nogen, du ser. Du ved ikke, hvor hårdt de har kæmpet for at overleve!


Han fortæller mig, hvor ked af det han er, han bruger ordene 'jeg orker ikke mere, jeg gider ikke mere', og det er takket være den syge verden, vi lever i.

I dag sad jeg på McDonald's med min søn og ville spise, som du normalt gør, ellers vil du ikke overleve. En pige kom og sad ved siden af ​​Max, hun så på ham og begyndte at bevæge sig tættere på sin mor, som om hun var bange for ham.


Max så på hende og smilede, hun kiggede væk. Hendes mor fortalte hende konstant at hun skulle spise sin mad, da hun ikke kunne fjerne blikket fra ham. Pigen var bare et barn, så hun forstår ikke på samme måde, som vi voksne gør: At han ser anderledes på grund af noget.

Men ved du, hvad skræmmer mig? Når voksne taler højt og klart om, at man ikke skal give sine 'fede børn' McDonald's uden selv at tænke på, at han måske er syg? Han kunne været gået igennem en masse i sit liv, måske han er hævet? Jo, forstår du, det er kortison, han spiser, som gør, han hæver op. Han er ikke TYK!!

Jeg stod i køen til kassen i ICA. Max elsker at holde sine ting og give kassedamen dem og derefter komme tilbage og få, det han har givet dem at scanne. Han havde en pose slik i hånden og de to damer, som stod bag mig, sagde højt og tydeligt: "Åh Gud, stakkels barn, der har sådanne forældre, som giver det slik, når han er så tyk." Jeg sagde ikke noget tilbage, men håbede, at Max ikke bliver hørt.

Da vi kom hjem igen, spurgte Max, hvorfor han var tyk. Skal et barn på 4 år stille et sådant spørgsmål, når han ikke har spist sig tyk, men er opsvulmet på grund af sin medicin? Hvor end vi går, så stirrer folk, børn bliver bange for ham, og de voksne taler højt om hans udseende.

Maximiliam har hørt alt for meget nu. Du, voksne, har talt så højt, at mit barn ikke ønsker at leve længere, han er ikke dum eller blind. Han forstår alt, hvad du siger, og han forstår dine øjne! Han fortæller mig, hvor ked af det han er, han bruger ordene 'jeg orker ikke mere, jeg gider ikke mere', og det er takket være den syge verden, vi lever i.

Hvis du ikke ved noget om andre, har du ikke noget at snakke om. Min søn skal ikke blive hjemme, fordi du ikke forstod alvoren. Jeg vil ikke føle mig som en dårlig mor, som giver ham slik på en lørdag, fordi han er opsvulmet. Vi bør ikke bosætte os indendørs, fordi du ikke kan opføre dig ordentligt. Du ødelægger hans selvtillid ved at tale om, hvordan han ser ud, og hvad han kan spise og ikke spise. Han er fire år og er syg, han har klaret mange svære ting i livet, som du aldrig kan vide, om du kunne.

Så jeg beder dig nu, tak! Hvis du ikke har nogen idé om, hvad andre har været igennem, så fortæl ikke højt og tydeligt om dine synspunkter om hans udseende, og hvad du synes, der er forkert at give ham og ikke. For du ved ikke, hvordan det skader en anden person, der rent faktisk gør noget for at overleve og være glad. Træd ikke mere på ham, fordi han har det ikke let.

Stop venligst med at se underligt på ham, fordi han forstår, hvad du mener om den måde, han ser ud på. Han er menneske ligesom dig. Så stop venligst.. 💕

Ny forskning: Spædbørn kan ammes til højere intelligens
Ny forskning: Spædbørn kan ammes til højere intelligens

LÆS OGSÅ: Ny forskning: Spædbørn kan ammes til højere intelligens

LÆS OGSÅ: TV: Hun har lige mistet sin søn men hvad hun pludseligt hører i radioen rører hende til tårer

LÆS OGSÅ: TV: Hun har lige mistet sin søn men hvad hun pludseligt hører i radioen rører hende til tårer

LÆS OGSÅ: Teenager er gået under jorden med nyfødt barn

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Midt i skandalen: Facebooks ansatte...
bt.dk
Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Chok: Historiske danske legender...
bt.dk
Person og to hunde er gået igennem isen
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx