Af - 21/04-15 08:38; Opdateret: 21/04-15 08:56

Danskerne: Jyske taxier kører bedstDanskerne: Jyske taxier kører bedst

Mens især københavnerne er trætte af taxikørsel, står det trods alt lidt bedre til herovre i det jyske, viser metroxpress-undersøgelse.

storybild

Arkivfoto (Jens Dige / Polfoto) (Billede: Dige Jens)

De jyske taxier kører tilsyneladende mindre råddent end de gør i hovedstaden. Ifølge en undersøgelse, som YouGov har foretaget for metroxpress, mener hver anden i hovedstaden, at taxierne kører uforsvarligt, mens det blot er hver tredje jyde, der mener det samme om hyrevognene.

Taxa-firma sendte 27.283 sms’er: Meldt til politiet
Taxa-firma sendte 27.283 sms’er: Meldt til politiet

Tallet overrasker ikke Valther Thomsen, taxachauffør gennem ni år i Aarhus.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Jeg er ikke overrasket over, at det står værst til i København end herovre i Aarhus. Udover det jo er en større by, så har de rigtig mange udenlandske chauffører, som vi ofte ser er dem, der kører værst, siger chaufføren, som mener at travlhed kan betyde uforsvarlig kørsel – også i Aarhus.

Løb fra taxaregning på 1.400 kroner - glemte lige en lille detajle
Løb fra taxaregning på 1.400 kroner - glemte lige en lille detajle

- Jeg tror det handler om kroner og ører. For hvis man nu kan nå den grønne bølge med 120 km/t i stedet for 60 km/t, så får man måske lige to-tre ekstra kunder i løbet af en nat.

16-årig pige faldt i søvn i taxa: Vågnede op, da hun blev voldtaget
16-årig pige faldt i søvn i taxa: Vågnede op, da hun blev voldtaget

DanTaxis direktør John Lindbom, som også er formand i Dansk Taxi Råd, forklarer, at det dårlige image kan skyldes, at befolkningen ikke er klar over, hvor dygtige taxichaufførerne er bag rattet.

- Jeg kan godt forstå, at nogen eksempelvis ser en taxichauffør lave en hurtig vending og tænker, 'det var da godt nok utroligt'. Men man skal tænke på, at normale mennesker ikke har samme overblik som en chauffør,” der kører 120.000 kilometer om året.

​​

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx