Af ritzau - 15/08-16 09:15

Flere unge bliver ramt af depressionFlere unge bliver ramt af depression

Hver femte dansker rammes af en depression på et tidspunkt i livet. Danskere bliver yngre og yngre, når de første gang rammes

Ifølge Sundhedsstyrelsen rammes hver femte dansker af depression på et tidspunkt i livet. Det bekymrende er, at vi bliver yngre og yngre, når vi første gang får en depression, fortæller professor i klinisk psykiatri ved Region Hovedstadens Psykiatri Poul Videbech.

- I 1950’erne var man i gennemsnit over 30 år, når man fik sin første depression, men i dag er debutalderen faldet til omkring 20 år. Det er meget bekymrende, for det betyder jo, at der sker noget i vores samfund, som påvirker vores børn og unge uheldigt, siger han til Kristeligt Dagblad.

I årene 2010-2012 var der i gennemsnit 10.353 nye tilfælde af depression i Danmark. De 16-24-årige udgør den største gruppe svarende til, at ét ud af fem nye tilfælde af depression forekommer hos en ung. Det viser en rapport over sygdomsbyrden i Danmark, som Sundhedsstyrelsen udgav i efteråret 2015.

Det er især de unge kvinder, der lider af depression, viser rapporten fra Sundhedsstyrelsen.

Således er mere end to tredjedele af de 16-24-årige, der rammes, kvinder. En forklaring kan være, at unge kvinder er mere sårbare end drengene i den alder, siger Rikke Wesselhøft, der er læge og postdoc ved Syddansk Universitet, hvor hun blandt andet forsker i depression hos unge.

- Noget tyder på, at der er flere risikofaktorer i den livsperiode, som påvirker pigerne, siger hun til Kristeligt Dablad og forklarer, at det især handler om relationerne til andre mennesker, hvor unge kvinder påvirkes mere af problemer med kæreste, venner og forældre.

ritzau

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx