Af Ritzau - 29/06-17 20:15

Pia Olsen Dyhr: Touborg var min ven og støttePia Olsen Dyhr: Touborg var min ven og støtte

SF-formanden har fredag mistet en nær ven og tæt politisk støtte, skriver hun i et mindeord.

storybild

I 2011 mistede Vestjylland af en sine markante stemmer i Folketinget, da Kristen Touborg mistede sit mandat. Det skriver SF-formand Pia Olsen Dyhr i et mindeord. - Kristen var helt sin egen. Han stod ved sine rødder. Han talte jysk fra Folketingets talerstol for han stod ved, hvem han var. (Billede: Scanpix/Jørn Deleuran)

Fredag har SF-formand Pia Olsen Dyhr mistet en ven, da Kristen Touborg Jensen omkom i et trafikuheld nær Holstebro. Det skriver hun et mindeord, om en mand, hun kalder "helt sin egen."

- Han var den første, der støttede mit kandidatur som formand, han var kritisk, men altid ordentlig og ærlig. Jeg vil savne min ven Kristen – for han var mest min ven, dernæst min partikollega, skriver hun.

- Kristen var lige ud af landevejen, provokerende, sjov og kærlig, og jeg kan slet ikke forstå, at jeg ikke skal tale i telefon med ham igen, eller gå en tur, eller få en bjørnekrammer, når modvinden kommer, og der er behov for gode venner.

Det tidligere folketingsmedlem indtil 2011 Kristen Touborg Jensen omkom torsdag, da hans bil af endnu uvisse årsager kom over i den forkerte kørebane, mens han var ude at køre med sin hustru.

Hustruen er hårdt kvæstet og er fredag aften stadig i livsfare.

- For blot to uger siden gik Kristen og jeg rundt på hans marker, og han fortalte om, hvordan han har genskabt søen ved møllen, og tilbageført åen til sit oprindelige løb, skriver Pia Olsen Dyhr.

- Og i dag er Kristens liv så ovre, efter et biluheld på Herningvej ved Holstebro. Det er slut alt for brat og alt for voldsomt, og Kristen vil blive savnet.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Finns hus er usælgeligt: Et enkelt...
bt.dk
Tilskuere stormede ind på banen:...
bt.dk
Tjek op på dit boliglån og spar...
bt.dk
Michael Laudrup så Wozniacki spille:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx