Af - 26/08-14 06:57

Anonyme spørgsmål om asylmodtagere vækker undrenAnonyme spørgsmål om asylmodtagere vækker undren

En folketingspolitiker har stillet ikke mindre end 25 spørgsmål om asylansøgere og indvandrere, men har ikke ønsket at stå som afsender.

storybild

Medlemmerne i Folketinget kan stille anonyme spørgsmål i de udvalg, de selv sidder i. I de fleste tilfælde er det dog muligt at se, hvem spørgeren er. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Hvilke asylansøgere er mest kriminelle? Hvor meget ville antallet af familiesammenføringer stige, hvis 24-årsreglen blev afskaffet? Og hvor mange voldtægter ville der blive begået i Danmark, hvis alle danskere var lige så kriminelle som ”ikke-vestlige efterkommere”?

Det er blot tre eksempler på en samlet byge på 25 spørgsmål om asylansøgere, indvandrere og deres betydning for det danske samfund, som undrer formanden for Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg, hvor de er blevet stillet.

Syg Assange: Jeg forlader snart ambassade
Syg Assange: Jeg forlader snart ambassade

De 25 spørgsmål er nemlig alle blevet stillet anonymt. Og selv om anonyme spørgsmål i sig selv ikke er usædvanlige, så undrer den store bunke anonyme spørgsmål udvalgets formand, socialdemokraten Troels Ravn:

- Almindelig vis er der ikke nogen, der ikke har mod eller lyst til at lægge navn til. Jeg synes da, det er underligt, siger han.

Thorning vil sende flere flygtninge hjem
Thorning vil sende flere flygtninge hjem

metroxpress er trods kontakt til udvalgsmedlemmer hos alle Folketingets partier ikke blevet klogere på spørgsmålenes bagmand. Og den store samling anonyme spørgsmål undrer da også Altingets politiske kommentator, Erik Holstein.

- Det er underligt, for nogen har jo en interesse i at belyse det, og det er jo helt legitimt, siger han med henvisning til, at blandt andet Venstre har forsøgt at sætte udlændingepolitikken på dagsordenen ved det kommende folketingsvalg:

Politiet har ikke tal på forsvundne asylansøgere
Politiet har ikke tal på forsvundne asylansøgere

-Hensigten er jo tydeligvis at illustrere omkostningerne ved ikke vestlige efterkommere. Og det interesserer folk, efter at krisen er kommet under kontrol. Så jeg kan ikke se ideen i at være anonym, siger Erik Holstein.

Venstre-kritik: I manipulerer og fører folk bag lyset
Venstre-kritik: I manipulerer og fører folk bag lyset

S-minister advarer V: Lemp ikke 24-årsreglen
S-minister advarer V: Lemp ikke 24-årsreglen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet Mand købte fotografi på...
bt.dk
Babylykke: Kendt TV 2-korrespondent...
bt.dk
Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Charlotte er alenemor til syv:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx