Af Sebastian Bjerring Jensen - 22/08-17 16:03; Opdateret: 22/08-17 16:13

17-årig delte sexvideo på omstridt Facebook-side: Nu har han fået en straf17-årig delte sexvideo på omstridt Facebook-side: Nu har han fået en straf

Ung mand dømt for at dele sexvideo: "Det var fis og ballade"

storybild

(Billede: Nils Meilvang)

For et år siden blev en nu 18-årig piges liv vendt op og ned, efter hun havde deltaget i en privatfest i Jyderup.

Her blev hun ufrivilligt filmet, mens hun havde et seksuelt forhold med en anden ung mand til festen. Videoen blev senere vist til flere og delt på Facebook, og det har nu kostet den 17-årige mand bag kameraet en straf.

Det skriver SN.dk.

Mandag fandt Retten i Holbæk teenageren skyldig i blufærdighedskrænkelse, og det giver ham en straf på 40 dages betinget fængsel med vilkår om 60 timers samfundstjeneste.

Den dømte filmede parrets seksuelle akt til privatfesten og viste det derefter til resten af festens deltagere, men det skulle kun blive værre.

Derhjemme redigerede den unge mand nemlig videoen, og her lagde han musik på, tilføjede andre billeder af pigen og skrev tilmed hendes navn. Den redigerede video sendte han til 20 klassekammerater, og ikke kort tid efter endte sexvideoen, ifølge specialanklager i Midt- og Vestsjællands Politi, Anja Lund Liin, også i den hemmelige Facebook-gruppe Offensimentum.

Offensimentum er en lukket Facebook-gruppe, der har mere end 100.000 medlemmer. Offensimentum, og tidligere tilsvarende grupper (Lokumentum, Mogamentum osv.), har ofte været genstand for kritik. Der har nemlig været flere eksempler på, at medlemmer fra gruppen har delt stødende billeder, hånet døde ofre og mobbet andre unge. Du kan læse flere af eksemplerne her, her og her.

I retten forklarede den dømte unge mand dog, at det hele bare var for sjov:

»Det var fis og ballade. Det var ikke for at være ond mod dem, sagde han. Jeg tænkte mig ikke om. Jeg kan godt se nu, at det var utroligt dumt gjort,« lød det fra den dømte ifølge SN.dk.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx