Af - 30/03-15 18:23

Vælt dig i fede påskefrokoster og tab digVælt dig i fede påskefrokoster og tab dig

Spis bare påskebordets fede sild og oste, æg, smør, majonaise og flødeskum, for der skal fedt til for at blive slank, anbefaler ny diæt, som gør op med fedmeeksperternes anbefalinger. Spis masser af fedt og tab op til fem kilo på 14 dage uden at sulte, lyder rådene.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

- Glem alt hvad du har hørt om, at du tager på af fed mad, lyder påstandene i en ny diæt, hvis ideer støttes af ny forskning, som også konkluderer, at fedt hjælper dig til at være slank.

Diæten, som meget passende kaldes for The High Fat Diet, Masser af Fedt-Diæten, er udviklet af diætist, Zana Morris og sundhedsskribenten Helen Foster, hviler på forestillingen om at mangel på fedt gør fed og består derfor af en diæt indeholdende meget fedtholdige fødevarer, men kun lidt eller ingen stivelse.

Her er maden som smelter julefedtet væk
Her er maden som smelter julefedtet væk

- Hvis man vil af med overflødigt fedt på kroppen, har man brug for fedt, så alt hvad du tror, du ved om vægttab, skal vendes på hovedet, lyder devisen fra de to nye slankeguroer, som opfordrer alle som er trætte af at sulte, tælle kalorier og forgæves forsøge at tabe sig på en fedtfattig diæt til i stedet at forsøge fedtdiæten:

Prøv to uger med fedt- og gerne proteinrig mad som for eksempel nødder, bøffer, avocado, olivenolie, fede fisk, smør, kokosolie, ost, æg og sågar fløde og se om ikke bildækket forsvinder.

Ifølge Foster og Morris forbrænder kroppen fedtdepoter, når man spiser fedt, og grunden til at man skal holde sig fra stivelse skyldes, at sukker og stivelse lynhurtigt føres ind i depoter, hvor det lagres som fedt ved hjælp af insulin.

- Hvis man ønsker at tabe sig cirka fem kilo på 14 dage skal man spise proteiner, fedt og grøntsager med lavt indhold af stivelse morgen, frokost og aften. Udover fødevarer med meget stivelse som for eksempel hvidt brød og pasta skal man dog holde sig fra sukker, frugt og alkohol samt grøntsager som rødbeder, gulerødder og majs med højt sukkerindhold, anbefaler de to kvinder, som helt afviser at den megen fedt er dårligt for hjertet.

Her er maden som smelter julefedtet væk
Her er maden som smelter julefedtet væk

At man ikke skal være så bange for fedt som hidtil antaget støttes af en række nye studier, her i blandt en stor undersøgelse fra Cambridge Universitet, der har påvist, at linken mellem indtaget af mættet fedt og risikoen for hjertesygdomme ikke eksisterer som hidtil antaget.

Ny chokolade får dig til at se yngre ud
Ny chokolade får dig til at se yngre ud

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Stjerneadvokat om Peter Madsen: 'Det...
bt.dk
Dramatiske scener: Storbrand på hotel...
bt.dk
Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx