Af - 07/08-14 19:23; Opdateret: 07/08-14 19:44

Stefan vejede 333 kilo: Nu er han halvvejs mod sit målStefan vejede 333 kilo: Nu er han halvvejs mod sit mål

23-årige Stefan kunne kun gå 25 meter, men nu har han tabt over 120 kilo og er godt på vej mod sit mål, fortæller hans træner.

storybild

Stefan før sit store vægttab. (Billede: Privatfoto)

Stefan var mildt sagt en stor dreng tilbage i 2012. En vejning på Odense Universitetshospital fortalte, at hans vægt havde nået 333 kilogram. Den høje vægt gjorde den dengang 21-årige mand stærkt handicappet, og han kunne ikke gå mere end 25 meter af gangen.

I dag to år efter er Stefan stadig en stor dreng, som hans personlige træner Henrik Duer kærligt siger det. Men kiloene er raslet af, og nu er hans vægt nede på 209 kilogram.

Stor inspiration: Her er verdens tungeste poledancer
Stor inspiration: Her er verdens tungeste poledancer

Ingen operationer, ren træning, fortæller træningsfysiolog Henrik Duer, der har hjulpet Stefan de sidste to år, om vægttabet på over 120 kilogram.

- Det er egentlig et sindssygt projekt. Man skal ikke tænke for meget over det, for så virker det umuligt, og det har jeg også tænkt flere gange, men jeg ville vise, at det kunne lade sig gøre, siger Henrik Duer til metroxpress.

Stefan og Henrik Duer i træningscentret.

Der var dog en helt særlig grund til, at Henrik Duer blev træner for Stefan.

- Han sendte mig en af de der hårde e-mails. En hvor man tænker, at man virkelig har lyst til at hjælpe. Man kan bare læse, at det er en person, der ikke har det godt. Det siger sig selv. Det var et nødråb. Jeg får nogle stykker af dem, men han skilte sig alligevel ud, siger han.

Jan vejer 156 kg: Han har lige gennem gennemført en Ironman
Jan vejer 156 kg: Han har lige gennem gennemført en Ironman

For Henrik Duer handlede det både om at vise andre i samme situation, at det aldrig er umuligt at tabe sig, men også at vise kommunen, at det kan være værd at investere i deres borgeres sundhed.

- Stefan kan ikke arbejde på grund af sin vægt, men hvis det her lykkes, selvom der går 2-3 år, så vil det være den bedste investering for alle. Så kan han komme tilbage i arbejde. Derfor vil jeg vise det offentlige, der havde afskrevet ham, at det kan lade sig gøre. Det er det bedste for alle, siger han.


I starten handlede det om, at begrænse Stefans store madforbrug, da hans vægt ikke var til fysisk aktivitet. Hans kalorieindtag blev derfor skåret ned fra 12.000 til 2.000 kalorier om dagen.
Nu klarer han snildt de 25 meter og fortsætter til kilometertælleren runder de tre; 3-4 gange om ugen er han tilmed begyndt at styrketræne.

- I starten ville fitnesscentret ikke have ham, fordi de var bange for, at han ødelagde udstyret. Så vi måtte vente til, han var kommet ned i vægt. Nu styrketræner han primært. Fem gange på en uge, hvis det går vildt for sig, siger Henrik Duer.

Hun halverede sin vægt: Nu står hun over for en ny udfordring
Hun halverede sin vægt: Nu står hun over for en ny udfordring

Stefan er da også godt på vej mod sit mål, fortæller hans træner solt.

- Teoretisk skal vi jo under 100 kilo, men vi vil gerne ned på 133 kilo, så vi kan sige, at han har tabt 200 kilo. Det er det langsigtede mål. Han er jo en stor fyr, og han får lagt noget muskelmasse på i træningslokalet, så lad os se, hvor langt vi skal ned, når vi når dertil. Det er først om et par år. Lige nu handler det om at komme under 200 kilo, siger han.

Billederne af Stefans store vægttab har i skrivende stund fået mere end 50.000 likes på Facebook.

LÆS OGSÅ: 83-årige Anna Margrethe var underernæret: Vejede 50 kg

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet jagter mand i 'mørkt tøj':...
bt.dk
Louis kan ikke li' at få våde hænder...
bt.dk
Dommen over Peter Madsens perverse...
bt.dk
Medie: Kongelig fartdjævel ræsede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx