02/03-15 07:19

Løkkes trofaste væbner runder skarpt hjørneLøkkes trofaste væbner runder skarpt hjørne

Venstres mangeårige energiordfører blev for alvor kendt, da han sidste forår skulle forsvare sin formand mod internt oprør.

storybild

(Billede: Polfoto)

Fysisk rager han godt op i landskabet, Venstres mangeårige klima- og energiordfører Lars Chr. Lilleholt, som i dag fylder 50 år.

Alligevel har han trods sine efterhånden mange år i Folketinget ikke været en af de udadtil mest iøjnefaldende Venstre-folk på Christiansborg.

Men det ændrede sig sidste forår, da Lilleholts partiformand og mangeårige ven, Lars Løkke Rasmussen, efter endnu en bilagssag var tæt på at miste grebet om magten i Venstre, selvom han ifølge alle meningsmålinger har sikker kurs mod Statsministeriet.

Flere og flere fra Venstres bagland trak offentligt deres støtte til Lars Løkke Rasmussen. Det samme gjorde flere folketingsmedlemmer, og så fik Lars Chr. Lilleholt sammen med en lille håndfuld andre væbnere travlt med at ringe rundt i partiet og sikre skanserne for Løkke.

Også offentligt bakkede Lilleholt fuldt og helt op om Løkke, der som bekendt red stormløbet mod ham af.

Og det kan Lars Chr. Lilleholt således tage en del af æren for, og det tæller jo i hvert fald ikke i negativ retning, hvis Lars Løkke efter valget "tager nøglerne tilbage" og sætter sig i Statsministeriet og laver sin ministerliste.

Lars Chr. Lilleholt blev valgt til Folketinget i 2001, da Anders Fogh Rasmussen (V) vred magten ud af hænderne på Poul Nyrup Rasmussen (S).

Men nogen ministerpost blev det ikke til for Lilleholt i VK-regeringens godt 10 år lange levetid.

Og for et erklæret familiemenneske med hustru og tre børn kan den slags naturligvis også være noget af en udfordring.

Lars Chr. Lilleholt er måske ikke så meget i medierne. Men han kender pressen indefra, da han er uddannet journalist, og han arbejdede i en årrække op gennem 1990'erne på Vejle Amts Folkeblad og Fyns Amts Avis, både som skrivende og som redaktionssekretær.

Lilleholt - der er valgt til Folketinget på Fyn - er ved siden af sit folketingsarbejde også af og til at finde til fodbold på stadion i Odense.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Opsigtsvækkende vidneudsagn i retten:...
bt.dk
Hella Joof taler ud om sin store...
bt.dk
Chok-melding: Kæmpe tunnel-projekt...
bt.dk
God timing? Zuckerberg solgte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx