Af - 29/04-14 19:07

Regeringen fortsætter 'reform-amok'Regeringen fortsætter 'reform-amok'

Fronterne er trukket skarpt op inden forårets helt store politiske brag. Beskæftigelsesreform skal i regeringens øjne ikke være en spareøvelse, mens Venstre vil spare helt op til fire milliarder kroner.

storybild

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har regeringens udspil til en reform af området klar. (Billede: Polfoto/Jens Dresling/arkiv)

Venstre har talt om besparelser på helt op til fire milliarder kroner, men den kommende beskæftigelsesreform skal ikke være en spareøvelse, mener regeringen, der i morgen fremlægger sit udspil.

Tværtimod skal de penge, der hentes på at beskære bureaukratiet, bruges på nye tiltag indenfor især uddannelse, erfarer flere medier.

Sådan smadrer kommuner privat jobskabelse
Sådan smadrer kommuner privat jobskabelse

Dermed er fronterne trukket skarpt op inden de forhandlinger, der ventes at præge den resterende del af forårssæsonen på Christiansborg.

Flere topfolk i fagbevægelsen blev i dag briefet om regeringens udspil, der er den seneste i en lang række af reformer, som statsminister Helle Thorning-Schmidt selv har døbt for 'reform-amok'.

SF vil halvere genoptjening på dagpenge
SF vil halvere genoptjening på dagpenge

- Det lyder fornuftigt, det jeg har hørt indtil nu, lød det kortfattet fra LO-formand Harald Børsting, da Politiken fangede ham umiddelbart efter dagens briefing.

Venstre har bebudet, at de penge, der spares, skal bruges på skattelettelser for erhvervslivet. Det er altså i direkte modstrid med regeringens planer, men partiet holder fast i kravet om, at der skal findes penge til en vækstpakke for danske virksomheder:

- Vi har et af verdens dyreste beskæftigelsessystemer, og det system skal vi også have til at gå længere på literen, siger arbejdsmarkedsordfører Hans Andersen til Ritzau.

EL: Dagpengereform er en social katastrofe
EL: Dagpengereform er en social katastrofe

Ikke desto mindre skal de to parter blive enige, da de er en del af et forpligtende forlig på området. Regeringen har dermed ikke mulighed for at droppe den borgerlige fløj og i stedet lave en aftale med Enhedslisten.

LÆS OGSÅ: R om 34.000 ledige: Vi har gjort det helt rigtige

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Intense forhandlinger i Forligsen:...
bt.dk
Eriksen snydt for drømmen: Manchester...
bt.dk
DR har delt X Factor-seernes data med...
bt.dk
Tillykke til Prinsesse Isabella: I...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx