26/01-14 14:37

Underskrifter mod Dong-salg sætter ny rekordUnderskrifter mod Dong-salg sætter ny rekord

En borger har indsamlet mere end 119.000 underskrifter mod Dong-salg. Han håber på, at politikerne vil lytte.

storybild

En borger har indsamlet mere end 119.000 underskrifter mod Dong-salg. Han håber på, at politikerne vil lytte. (Billede: Polfoto)

Det er en overvældet underskriftindsamler, der søndag kan konstatere massiv opbakning imod regeringens planlagte salg af dele af Dong Energy til investeringsbanken Goldman Sachs.

Efter de seneste dages politiske debat om salget er antallet af underskrifter hen over weekenden skudt i vejret, og søndag eftermiddag er antallet af digitale underskrifter nået op over 119.000.

SF-ordfører: Vi støtter Goldman Sachs-aftalen
SF-ordfører: Vi støtter Goldman Sachs-aftalen

Det er en ny rekord for digitale underskrifter på skrivunder.net. Tidligere indsamlinger har blandt andet gjaldt modstanden mod den omstridte offentlighedslov, der blev vedtaget sidste år. Her nåede man op på knap 90.000 underskrifter.

- Det er fuldstændig sindssygt, at der er kommet så mange underskrifter. Det havde jeg virkelig ikke regnet med, siger initiativtager Niels Christian Cederberg.

DF ser positivt på danske Dong-købere
DF ser positivt på danske Dong-købere

Han mener ikke, at der har været nok debat om Dong-salget, og det er "ikke særlig demokratisk".

- Jeg tror, at alle disse underskrifter er et udtryk for en generel bekymring på tværs af politiske holdninger om, at den her aftale måske ikke er den bedste løsning for Danmark, som Bjarne Corydon hele tiden bliver ved med at påstå, siger han.

Corydon i brev til S-folk: Goldman Sachs tilbud er bedst
Corydon i brev til S-folk: Goldman Sachs tilbud er bedst

Finansminister Bjarne Corydon (S) har fastholdt, at aftalen med Goldman Sachs er den bedste mulige løsning. Investeringsbanken, der er blevet stemplet som en af skurkene under finanskrisen, opererer i skattely, hvorved staten kan miste store skatteindtægter.

Senest kom fire danske pensionsselskaber på banen med et alternativt bud, men det bud har finansministeren afvist.

Nyrup imod regeringen: Dong-salg er en katastrofe
Nyrup imod regeringen: Dong-salg er en katastrofe

Niels Christian Cederberg vil nu rette henvendelse til Folketingets finansudvalg og aftale et møde med formand Sofie Carsten Nielsen (R) eller næstformand Kristian Thulesen Dahl (DF) for at aflevere de mange underskrifter på print.

- Jeg håber på, at politikerne lytter lidt til deres befolkning. Det er trods alt dem, der stemmer dem ind, og når så mange skriver under, så taler vi jo om procentdele af de stemmeberettigede, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Chokfyring i Superligaen: Fyrer...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Amerikansk betjent sigtes for drab på...
bt.dk
Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx