Af - 13/06-17 20:50; Opdateret: 13/06-17 21:17

DSB-medarbejder lagt for had på Facebook: Udstillet af falsk profilDSB-medarbejder lagt for had på Facebook: Udstillet af falsk profil

En togkontrollør, der tilsyneladende udskriver en bøde til en ældre dame, bliver udsat for hård kritik fra tusinder af danskere. Problemet er bare, at historien stammer fra en falsk Facebook-profil.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Scanpix)

Læs hele opslagets tekst nederst i artiklen.

Folkedomstolen er tirsdag aften samlet til behandling af et Facebook-opslag, der er udsendt af profilen 'Felix Andersen'.

En oprørende og opsigtsvækkende historie om en DSB-kontrollør, der udskriver en bøde til en grædende og forvirret gammel dame, er blevet delt over 6.000 gange på får timer, og har fået over 30.000 likes.

Blandt de tusindvis af kommentarer hersker en mildest talt hadsk stemning mod kontrolløren, der ifølge opslaget udskriver bøde til damen, selv om hun har penge på sit rejsekort.

Kommentarer som 'idiot', 'svin' og 'svans' regner ned over kontrolløren sammen med bemærkninger, der er endnu værre - meget værre.

Men problemet er bare, at opslaget stammer fra en falsk Facebook-profil, en såkaldt troll.

Navnet Felix Andersen dækker over en ukendt person eller gruppe personer, som huserer på Facebook med falske anekdoter og historier.

Metroxpress har tidligere skrevet om profilen 'Felix Andersen:

Tusinder har delt Facebook-opslaget: Snus gav mig cancer
Tusinder har delt Facebook-opslaget: Snus gav mig cancer

I dette tilfælde er der ifølge DSB tale om en episode, som rent faktisk har fundet sted - bare ikke nødvendigvis på den måde, som profilen 'Felix Andersen' beskriver.

Mens DSB undersøger, hvad der er op og ned i sagen, har den udstillede kontrollør i flere timer optrådt umaskeret på billedet. Hans ansigt er dog senere på aftenen blevet sløret.

I 'Felix Andersen's opslag fremgår det, at politiet var involveret i den beskrevne sag. Metroxpress har været i kontakt med DSB, som hverken kan be- eller afkræfte det før sagen er blevet undersøgt nærmere.

Vi har også været i kontakt med en administrator af profilen 'Felix Andersen', som på ingen måde lægger skjul på, at det er en humoristisk profil med humoristisk indhold.

OPSLAGET I SIN HELHED:

Helt seriøst, Danmark og DSB. Hvad sker der?

På billedet sidder en surmulende tog-kontrollør med fingrene i bødemaskinen. Overfor ham sidder den rareste dame, der har glemt at checke ind med sit nye rejsekort, da hun ikke har orienteret sig om Rejsekortet og implementeringen af denne. Hun har simpelthen ikke forstået, hvordan det virker, selvom hun har penge på det.

Kvinden i billedet ryster og har tårer i øjenene, da hun forklarer, at hun har et rejsekort, men forstår ikke, hvordan hun checker ind. Hun er ikke til gene for øvrige passagerer, og hun tilbyder også at stå af ved næste station, så hun kan få styr på situationen.

Tog-kontrølleren spørger efter hendes ID-kort, så han har mulighed for at skrive en bøde til en hjælpeløs, ældre dame, der desværre har misforstået hele rejsekort-konceptet.

Jeg rejser mig op og fortæller, at det ikke kan være i orden, da hun har glemt at få styr på at checke ind.

Kontrolløren kommer derefter over til mig og fortæller, at jeg skal blande mig udenom sitationen, hvis han ikke skal tilkalde politiet.

Jeg rejser mig igen op for at fortælle, at det er langt ude. Jeg hæver stemmen, og det samme gør tog-kontrolløren. Vi kommer derfor ud i en stor konfrontation, der ender med, at han tilbageholder mig og tilkalder politiet.

Jeg fortæller hele episoden til politiet, der har forståelse for mine frustrationer. De lader mig lynhurtigt gå igen.

Men helt seriøst? Er det her vi er i dag? Det er en stakkels, hjælpeløs kvinde, der aldrig før har rejst med den nye teknologi. Er det fair, at vi giver hende en bøde. Jeg mener, det er langt ude. Og jeg håber også, at andre også ville rejse sig op i samme situation.

Hun har forhelvede da et rejsekort med penge på!

Felix Andersen, Rungsted

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx