09/05-15 08:05

Lægesekretærer får mere i lønposen med ny overenskomstLægesekretærer får mere i lønposen med ny overenskomst

Lønnen stiger med 5,39 procent, mens pensionen også stiger for cirka 2000 lægesekretærer landet over.

storybild

(Billede: Polfoto)

2000 lægesekretærer får fremover lidt ekstra i lønposen, efter at De Praktiserende Lægers Arbejdsgiverforening (PLA) og HK/Privat, lægesekretærernes fagforening, har aftalt ny overenskomst.

Aftalen, der er kommet i hus fredag, sikrer lægesekretærerne en lønstigning på i alt 5,39 procent, oplyser HK/Privat til Ritzau.

Samtidig stiger pensionen fra 16 til 16,5 procent.

Overenskomsten gælder for de næste tre år og er kommet i hus uden tidligere års mere fastlåste forhandlinger.

- Det er en god og langtidsholdbar aftale, der giver lægesekretærerne en højere løn og mere i pension. Oveni det er der forbedringer til både børnefamilierne og seniorerne, siger Birgitte Schneider, faglig sekretær i HK/Privat, i en skriftlig udtalelse.

- Forældre til børn under otte år får en omsorgsdag om året, og forældre til børn under 14 år får ret til fri med løn i op 10 dage ved hospitalsindlæggelse, også ved indlæggelse i hjemmet.

- Samtidig kan seniorerne aftale at bruge deres seniorbonusser til at købe feriedage for. Det kan give op til fire feriedage, uddyber Birgitte Schneider.

Den nye overenskomst skal nu til urafstemning blandt lægesekretærerne, der både i 2013 og 2014 var midtpunkt for hårde forhandlinger.

Sidste år blev der hevet en lønstigning på 1,47 procent i land, mens forhandlingerne året forinden endte i Forligsinstitutionen.

PLA spillede dengang ud med nul kroner i lønstigning til lægesekretærerne.

Men det ville lægesekretærerne ikke finde sig i, da lønnen normalt følger overenskomsten for deres kolleger på det offentlige område.

Forhandlingerne var yderligere forsinket på grund af lægernes konflikt med Danske Regioner i løbet af foråret og sommeren 2013.

Den var også årsagen til, at de praktiserende læger ikke mente at have råd til at give deres sekretærer en lønstigning.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Det er århundredes største katastrofe...
bt.dk
Dansk hitmager har fået nyt job i...
bt.dk
Alle måbede over popstjernen på tv:...
bt.dk
Afsløring: Erdogans-stikkerlinje...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx