Af Lars Dinesen - 18/05-15 13:32

Henrik Dam: Syrienkrigere på dagpenge skal stoppesHenrik Dam: Syrienkrigere på dagpenge skal stoppes

Syrienkrigere må ikke slås på det offentliges regning, siger beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S).

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Davali Philip)

Det er forkert, at 32 danske syrienkrigere har fået kontanthjælp eller dagpenge for 378.999 kroner, mens de kæmpede i Syrien. Beskæftigelsesministeriet kontakter derfor a-kasser eller kommuner, som kan politianmelde modtagerne for socialt bedrageri.

Det siger beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) til Ritzau om ministeriets orientering, som Radio24syv har fået aktindsigt i. Politiets Efterretningstjeneste (PET) har orienteret Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (Star) om sagerne.

- Når PET orienterer os, kontakter vi kommunen eller a-kassen. Vi sikrer os, at der bliver fulgt op på det af a-kassen eller kommunen. Det er helt uacceptabelt, at man tager af sted som hellig kriger, siger Henrik Dam Kristensen.

Syrienkrigere har fået 378.000 kroner i velfærdsydelser
Syrienkrigere har fået 378.000 kroner i velfærdsydelser

- Og man skal under ingen omstændigheder gøre det på offentlig forsørgelse. Er der grundlag for en politianmeldelse, skal kommunen eller a-kassen gøre det med det samme.

Hidtil har kun én sag ført til en politianmeldelse for socialt bedrageri.

- Syrienkrigerne ved, hvordan de kan udnytte systemet, og kontrollen virker ikke. Derfor må man stramme reglerne, siger den svenske terrorforsker Magnus Ranstorp til Radio24syv.

PET har længe set flere og flere kriminelle Syrienkrigere
PET har længe set flere og flere kriminelle Syrienkrigere

Retsordførerne Peter Skaarup (DF) og Jeppe Mikkelsen (R) vil sætte en stopper for danske "lommepenge" til syrienkrigerne. Beskæftigelsesministeren er enig.

- Er der foregået noget lovligt, skal det politianmeldes. Det skal der ikke herske nogen som helst tvivl om. Pengene skal betales tilbage. Det danske samfund skal på ingen måde understøtte en hellig kriger, lyder det fra Henrik Dam Kristensen.

LÆS OGSÅ: PET: Hver femte danske Syrien-kriger har været fængslet

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kemiker afviser Ruslands forklaring:...
bt.dk
Så meget tabte Thomas sig under...
bt.dk
Amerikansk betjent sigtes for drab på...
bt.dk
Tre mænd uden for livsfare efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx