Af - 23/04-16 10:43; Opdateret: 23/04-16 13:20

Skilte-kampagne vækker vrede:  Føj for en opførsel!Skilte-kampagne vækker vrede: Føj for en opførsel!

Flere opsatte vejskilte nær flygtningelejr angiver antallet af kilometer til Syrien og Irak. ‘Danskernes Parti’ bakker op om kampagnen, der får hård kritik på Facebook.

Bildstrecke im Grossformat »

Vejskilte, der viser i retning af Syrien og Irak med en kilometerangivelse på henholdsvis 4426 og 5317 kilometer, kunne i går ses langs en hovedvej i Vestjylland nær flygtningelejren i Thisted.

Det har fået flere danskere op i det røde felt, og nogle frivillige har allerede pillet flere skilte ned igen.

- Føj for en opførsel! De skulle have en endefuld, skriver en eksempelvis på Facebook-siden ‘Velkommen til flygtninge - Nej til umenneskelig flygtningepolitik,’ mens en anden skriver “modbydeligt og grimt.”

Vagtchef i Midt- og Vestjyllands Politi, Carsten Henriksen, oplyser til metroxpress, at politiet har modtaget henvendelser angående skiltene, som er opsat ved hovedvej A11.

Derfor er skilte-kampagne ulovlig
Derfor er skilte-kampagne ulovlig

Dog har skiltene endnu ikke fået politiet til at foretage en egentlig efterforskning.

- Det er noget, vi er opmærksomme på, men det er ikke noget, vi efterforsker for nuværende, siger vagtchefen.

På Facebook beskylder mange det stærkt indvandrerkritiske ‘Danskernes Parti,’ for at stå bag opsætningen af skiltene. Men det afviser formand, Daniel Carlsen over for metroxpress.

- Jeg ved ikke, hvem der har sat skiltene op. Jeg formoder, at det er nogle lokale, siger han.

De kontroversielle skilte flugter godt med kampagnen ‘Vi viser emigranterne tilbage,’ som partiet iværksætter i dag, hvor målet er vælgererklæringer, der skal gøre partiet opstillingsberettiget til Folketinget. Men Daniel Carlsen fastholder, at han ikke har noget at gøre med skiltene. Dog vil han ikke udelukke, at medlemmer af partiet kan have ageret på egen hånd.

Thisted Bryghus kåret som årets danske bryggeri
Thisted Bryghus kåret som årets danske bryggeri

- Jeg vil ikke skråsikkert påstå, at der ikke er nogen i partiet, som kan have været med til det. Der foregår meget decentralt i partiet, siger han og støtter de opsigtsvækkende skilte.

- Vi bakker helt op om det, for vi ved, at der er mange, der er utrygge i Thisted på grund af flygtningelejren, siger han.

København, Herning eller Birkerød? Derfor hedder din by som den gør
København, Herning eller Birkerød? Derfor hedder din by som den gørVed du noget om, hvem der har sat skiltene op og, hvem der har taget dem ned igen, så kontakt os gerne. Skriv til journalist Christian Hansen på cha@mx.dk

Røde Kors vil lære asylansøgere mere om seksualmoral i Danmark
Røde Kors vil lære asylansøgere mere om seksualmoral i Danmark

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx