Af - 01/02-16 16:44; Opdateret: 01/02-16 17:05

24-årige Ceci fik alvorlige tæv af kæresten – nu bryder hun tavsheden24-årige Ceci fik alvorlige tæv af kæresten – nu bryder hun tavsheden

24-årige Ceci Luca vil hjælpe andre danske kvinder, der lever i forhold med voldelige mænd. Derfor tager hun nu bladet for munden og fortæller om en mørk fortid fyldt med trusler og bank.

Bildstrecke im Grossformat »

- Kampen slutter først, når man gir slip. Men nogle ting er ikke bare til at glemme!

Ordene kommer fra 24-årige Ceci Luca og indleder en Facebook-opdatering, der inden for de seneste 15 timer er blevet delt små 100 gange.

Indlægget opridser en mørk tid i den unge kvindes liv, hvor hun dagligt levede i frygt for sin egen sikkerhed. Hendes kæreste var voldelig og overdyngede hende jævnligt med både psykiske og fysiske slag.

- Han havde før virket meget aggressiv og op til flere gange taget fat i mig, som kvælertag, bid og truet mig på livet på den klammeste måde, jeg personligt kunne forstille mig. For eksempel "jeg stikker dig ned din lille so, når du kommer ud af elevatoren, stikker jeg dig i maven, til jeg ser lyset forsvinde fra dine øjne." Jeg forstår ikke den dag i dag, at jeg blev, skriver Ceci Luca blandt andet i opdateringen, som er hendes måde at gøre op med den svære fortid på og samtidig nedbryde det tabu, der er forbundet med at leve i et voldeligt forhold. Noget cirka 10.000 unge kvinder ifølge rapporten 'Kærestevold i Danmark 2012' fra Statens Institut for Folkesundhed gør.

En mand slår og sparker kæreste på gaden
En mand slår og sparker kæreste på gaden

Over for metroxpress fortæller Ceci, hvordan livet sammen med kæresten – i dag ekskæresten – igennem halvandet år udviklede sig fra at være et eventyr med manden i hendes liv til et sandt mareridt, der endte i et voldsomt slagsmål, hvor hun blev offeret med to blå øjne, hævede tindinger og forslåede kindben.

- I starten var jeg sindssygt forelsket. Nok mere end jeg nogensinde har været. Han sagde alle de rigtige ting, man som en kvinde gerne vil høre, og jeg var sikker på, at han var manden i mit liv, siger Ceci og fortsætter:

- Men efter nogle måneder ændrede det sig. Han begyndte ned i detaljer at svine min krop til, fortælle mig at jeg var en dårlig mor, og at det var tydeligt, hvorfor min far ikke ville have noget med mig at gøre som barn. Alt, der kunne være med til at nedbryde mig, fortæller Ceci Luca.

Og tilsviningerne virkede. Ceci blev nedbrudt og begyndte langsomt at miste troen på sig selv. Hun lukkede omverdenen ude og isolerede sig sammen med sin søn og med kæresten, som hun på trods af volden og den psykiske terror stadig elskede. Et typisk scenarie ifølge Kirsten Hermansen, formand og stifter af foreningen Bryd Tavsheden, der forebygger vold i familien og mellem kærester, klassisk scenarium for voldsramte kvinder.

- Næsten alle kvinder i voldelige forhold er blevet nedgjort og har ingen eller meget lav selvtillid. De har ikke styrken til at forlade manden, og de tør heller ikke. De elsker ham og nærer et evigt håb til, at det en dag bliver bedre, siger Kirsten Hermansen, der forklarer, hvordan de voldelige episoder sjældent udspiller sig hver dag, men oftest kommer i perioder.

- Herefter kommer den voldsudøvende typisk med gaver og overdynger én med undskyldninger og forsikringer om, at det ikke sker igen. Og det håb kan man klynge sig til, så længe det skal være. Først når andre får øjnene op for problemerne, sker der som regel noget, understreger Kirsten Hermansen.

For Ceci Luca var det lige præcis sådan, det udviklede sig. Det afsluttende slagsmål i lejligheden, som Ceci beskriver i opslaget på Facebook, havde, hvis det stod til hende, måske aldrig været enden på det hele.

- Hvis ikke min ven havde ringet til politiet den dag, og de var kommet kort efter, havde jeg nok bare gjort, som jeg altid gjorde: prøvet at skjule og glemme det, siger Ceci, som føler sig skræmt af tanken om, at hun i teorien stadig kunne være sammen med manden, der gennem halvandet år tyranniserede hende.

Politimand i retten for at trampe par i hovedet
Politimand i retten for at trampe par i hovedet

I dag er det et lille år siden episoden i lejligheden, og ekskæresten har ifølge Ceci afsonet en dom for vold. Først i Vestre Fængsel og siden hen med fodlænke. Metroxpress har ikke kunnet verificere dette med retsdokumenter.

Men Ceci er hverken glad eller lettet. Hun er stadig tynget af skam, vrede og had over, hvordan hendes liv kan være ødelagt, når han allerede er ude og på fri fod.

- Jeg er indebrændt omkring, at jeg skal leve med så meget ondskab og had i min verden, og at han kan få lov til at ødelægge så meget i mit liv, imens han får lov til at leve sit liv uden bekymringer, siger Ceci, som fortæller, at hovedårsagen til, at hun nu fortæller sin historie offentligt, er, at ingen andre fortjener at føle det, hun igennem 18 måneder gjorde og stadig gør:

- Ingen anden kvinde – eller fyr for den sags skyld – skal opleve det, jeg har været igennem. Og jeg ved, at han går og siger, at jeg lyver, men det er på tide med noget retfærdighed og på tide, at jeg nedbryder det her tabu, siger Ceci, som ikke helt uden bekymring har valgt at gå ud med historien.

28-årig sigtet for at ville dræbe ekskæreste
28-årig sigtet for at ville dræbe ekskæreste

- Efter jeg skrev opslaget, har han har allerede truet mig med, at han ville slå mig ihjel. Nu siger han, der er krig, og at han aldrig vil tilgive mig. Det er sgu da ikke ham, der skal tilgive mig. Det er da omvendt, men det sidder så psykisk i mig, at jeg pludselig bliver i tvivl om, om jeg har handlet forkert, fortæller Ceci, som, selvom truslen sikkert er reel, ikke længere orker at leve et liv i frygt.

- Frygten skal ikke tage over. Ikke længere. Mit liv er for kostbart til at leve i frygt. Jeg har brug for at fokusere på mig selv igen, min søn og min musik. De ting, der betyder noget for mig, og som gør mig glad, siger Ceci, som til daglig går i skole, men samtidig laver musik og lige nu har en single ude – 'Slem Igen' – der netop er gået platin.

- Den følelse, som jeg oplever af glæde og stolthed over min musik og mig selv, havde aldrig været mulig dengang. Det føles rart at være i stand til det igen.

Se Cecis oplsag fra Facebook her:

Kampen slutter først når Man gir slip ,Men nogle ting er ikke bar til at glemme!Nogen af jer kender min historie en...

Posted by Ceci Luca on Sunday, January 31, 2016

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx