Af - 05/01-16 11:27

Hvis dette gør dig trist, bør du skifte jobHvis dette gør dig trist, bør du skifte job

2016 er arbejdsgivernes år med kun få ekstra fridage til danskerne. Ifølge en ekspert giver det anledning til at overveje arbejdsglæden på jobbet.

Bildstrecke im Grossformat »

Et langt arbejdsår står foran danskerne. 2016 byder kun på otte 'gratis' fridage mod 11 sidste år, og den ene fridag blev allerede brugt fredag den første januar.

Det skyldes, at en række mulige fridage falder i weekender, hvor danskerne har fri i forvejen. Eksempelvis ligger Juleaften, Juledag og Nytårsaften i år på weekenddage modsat 2015, hvor de samme datoer faldt på hverdage.

Ifølge forfatter og ekspert i arbejdsglæde, Alexander Kjerulf, giver det anledning til at gøre status over sit arbejdsliv.

- Hvis man sidder i starten af januar og tænker, at det er for dårligt, at der er færre fridage i år, så skal man nok se sig om efter et andet arbejde, siger han og fortsætter:

- Ser man kun frem mod de dage, hvor man ikke er på arbejde, er der noget galt. Det er et af de mest pålidelig tegn på, om man har arbejdsglæde eller ej, siger han.

Øv! Så mange fridage bliver du ‘snydt’ for i 2016
Øv! Så mange fridage bliver du ‘snydt’ for i 2016

Ifølge eksperten er det vigtigt ikke at acceptere, at man ikke kan lide sit arbejde.

- Vi ved at mennesker, der mangler arbejdsglæde, er mere stresset, har dårligere helbred og flere sygedage, og vi ved, at de klarer dig dårligere i jobbet.

Særligt to forhold har betydning for, om det er nemt at stå op om morgenen og stemple ind på arbejdspladsen.

98 børn kom til skade med fyrværkeri til nytår
98 børn kom til skade med fyrværkeri til nytår

- Ifølge forskningen er det resultater og relationer – om du er god til dit arbejde og gør en forskel samt om du har et godt forhold til dem, du arbejder sammen med. Mangler man arbejdsglæde, skal man kigge på, om det halter i et af de to forhold, siger Alexander Kjerulf.

Nytårsgæster raser: Betalte 15.000 for et bord og måtte fejre nytår ude i kulden
Nytårsgæster raser: Betalte 15.000 for et bord og måtte fejre nytår ude i kulden

Her kan du læse 3 råd til at undgå en efter-ferie-depression.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx