Af - 27/09-16 13:32

Efterskoleelev lavede burka af Dannebrog: Nu vælter klagerne indEfterskoleelev lavede burka af Dannebrog: Nu vælter klagerne ind

Gæster på museet Kunsten i Aalborg er provokeret over en efterskoleelevs kunstværk.

Bildstrecke im Grossformat »

En efterskoleelev har lavet det formentlig mest omdiskuterede kunstværk i Danmark lige nu.

På Kunsten i Aalborg kan gæsterne for tiden se udstillingen ‘Provokerende Mode,’ og den titel er dækkende for oplevelsen hos mange af de besøgende, der ikke har kunnet lade være med at reagere på særligt ét værk.

En burka kreeret af Dannebrog har fået mange kunstinteresserede op i det røde felt, og det mærker de på museet, der får usædvanlig mange henvendelser fra de betalende kunder.

- Vi får af og til tilbagemeldinger, men i dette tilfælde har der været rigtig mange. Nogle henvender sig til os, når de er her, mens andre ringer eller skriver en mail. Min opfattelse er, at de, der klager over burkaen, er stødt over, at vi lægger hus til den udstilling, siger kommunikationschef, Lars Ulrich Hansen til metroxpress og fortæller om de forskellige reaktioner:

- Det er meget interessant. Mange binder den danske identitet op på flaget, og de har svært ved at se på, at der i dette tilfælde er syet en burka ud af det. Andre tænker, at det jo bare er et stykke stof, og man ser jo også dannebrog brugt som klaphatte og på anden vis, så de kan ikke se den store forskel, siger han.

- Jeg blev faktisk rigtig vred og forarget, da jeg så det. Jeg mener, at Dannebrog er helligt, og man skal ikke klippe eller sy i flaget. Det er lige så slemt, som hvis de havde brændt det, siger pensionist Birthe Mortensen til Nordjyske.

Medie: Nu forbyder Islamisk Stat burkaer
Medie: Nu forbyder Islamisk Stat burkaer

‘Provokerende Mode’ er lavet af 15 til 17-årige fra Østhimmerlands Ungdomsskole i Nordjylland, der er blevet bedt om at lave en række værker til Børnekunstmuseet, som har fået lov at stå på kunstmuseet i Aalborg.

Det er lærerne på efterskolen, der har fundet på ideen til temaet for udstillingen, og med den ramme ser den unge kunstner ud til at have ramt plet.

Intet flertal for burkaforbud i Faxe Kommune
Intet flertal for burkaforbud i Faxe Kommune

Hendes lærer er i hvert fald stolt.

- Jeg ser tanker om tolerance, kvindelighed og det at føle sig dansk, og jeg synes den er morsom, siger Ingeborg Mouritsen om den rød-hvide burka og fortsætter:

- Jeg er fuldstændig stolt. Det er første gang, vi udstiller uden for skolen, og det er fantastisk det, som hun og de andre har lavet.

Faxe Byråd skal stemme om burka-forbud
Faxe Byråd skal stemme om burka-forbud

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx