Af - 18/01-14 12:46

Minister lancerer snagesideMinister lancerer snageside

Nu kan du snage hos naboen fra din egen computer.

storybild

Carsten Hansen (i midten). (Billede: Polfoto/arkiv)

By- og boligminister Carsten Hansen lancerer nu en ny mobilportal, som giver det totale overblik over alle data om alle ejerboliger.

Hvis du skriver www.boligejer.dk i din mobilbrowser eller på computeren, kan du blandt andet se, hvad naboen betaler i ejendomsskat, hvad genboen har givet for sit hus, og hvor mange kvadratmeter naboen på den anden side har under taget. Det skriver Søndagsavisen.

Thorning om konkurrencestat: Det er kun et ord
Thorning om konkurrencestat: Det er kun et ord

"Det handler om åbenhed, som vi er kendt for her i Danmark. Og boligen er jo noget af det, der interesserer folk mest, så når vi har alle de her data, er det oplagt at samle dem ét sted," siger Carsten Hansen til Søndagsavisen.

På boligejer.dk kan du blandt andet finde ejeroplysninger, BBR-data, tidligere salgspriser, ejendomsskat (grundskyld), planoplysninger og matrikeloplysninger. Men selvom du dermed stort set kan klarlægge alle din nabos boligforhold, mener Hansen ikke, at det går for vidt.

"Det handler ikke om at snage, men når oplysningerne i forvejen er offentligt tilgængelige og vi kan se, at mange virksomheder bruger forskellige af dem til deres apps, synes vi, det er bedre, at vi selv stiller dem til rådighed," siger ministeren.

Nej til boliglån i landområder ender på ministers bord
Nej til boliglån i landområder ender på ministers bord

Han mener samtidig selv, at portalen har en udpræget fordel for de købere, der trasker rundt i et område for at lade sig inspirere.

"Når man eksempelvis kan se, hvad en bolig er vurderet til, og hvad den blev solgt til sidste gang, kan man også få en god idé om, hvorvidt salgsprisen er lidt for høj," siger Carsten Hansen.

Kilde: Søndagsavisen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Praktikant med kritisk vidneudsagn...
bt.dk
Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
Første dom i Se og Hør-sag - kendis...
bt.dk
Tidligere Superliga-direktør i krig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx