Af - 12/05-14 12:12; Opdateret: 12/05-14 12:30

S: Tag landbrugsstøtten fra dyremishandlereS: Tag landbrugsstøtten fra dyremishandlere

Socialdemokraternes spidskandidat til EU, Jeppe Kofod, vil tage landbrugsstøtten helt eller delvist fra landmænd, der gentagne gange bliver taget i at mishandle deres dyr.

storybild

Det skal koste landbrugsstøtten, hvis man flere gange bliver taget i at slå grise. Sådan lyder et nyt forslag fra Socialdemokraterne. (Billede: Anders Brohus, Polfoto)

Det skal koste danske landmænd millioner i landbrugsstøtte, hvis de mishandler deres dyr.

Sådan lyder forslaget fra Socialdemokraternes spidskandidat til EU, Jeppe Kofod, efter at metroxpress i dag kan afsløre navne på nogle af de 20 svineproducenter, der to eller flere gange har fået indskærpelser eller er meldt til politiet for at have slået deres grise med værktøj.

Danske svinetæsk vækker vrede i udlandet
Danske svinetæsk vækker vrede i udlandet

- Jeg mener, at gentagne brud på dyreværnsloven skal koste landbrugsstøtten helt eller delvist - og det kan som sagt være ganske store beløb. Sådanne regler findes allerede for brud på miljøreglerne. Det skal have konsekvenser, hvis man flere gange bliver taget i at have mishandlet sine dyr. Det her er ubehageligt, siger Jeppe Kofod, der vil kæmpe for stramningen i den socialdemokratiske gruppe.

20 landmænd er flere gange taget i grisebank
20 landmænd er flere gange taget i grisebank

Alene en af de fire landmænd, som metroxpress kan fortælle, to gange har fået indskærpelser af myndighederne for at have slået deres grise, Eskelund som ejes af familien Lerche-
Simonsen, fik i 2006, som Danmarks niende største landbrug, 3.8 millioner kroner i landbrugsstøtte af EU.

Metroxpress har afsløret, at 238 ud af de 4.181 svineproducenter - godt hver 20. - siden 2008 har fået en indkærpelse, bøde eller politianmeldelse for slagmærker på deres grise. Typisk er grisene blevet slået 5 til 14 gange, viser en rapport fra Københavns Universitet.

Danske svin får tæsk med jernkæder og værktøj
Danske svin får tæsk med jernkæder og værktøj

Jeppe Kofod afløser Dan Jørgensen som socialdemokraternes spidskandidat i EU.

Dan Jørgensen kæmpede meget for at højne dyrevelfærden i EU - blandt andet for forbud mod at tvangsfodre gæs og plukke dyr levende til dyner.

- Det er en rolle, som jeg har tænkt mig at overtage, da der stadig er meget på dyrevelfærdsområdet, som vi kan forbedre. Blandt andet nåede vi ikke i mål med at få sat en max-grænse på otte timer for dyretransporter, siger Jeppe Kofod.

Landmænd forklarer svine-tæsk: Det er jo nok, fordi man bliver sur
Landmænd forklarer svine-tæsk: Det er jo nok, fordi man bliver sur

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

77-årig cyklist kørt ned: Ung kvinde...
bt.dk
Demonstranter ved Forligsen: 'Nok er...
bt.dk
Test din paratviden: Kan du komme ind...
bt.dk
Politiet med nye oplysninger i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx