Af - 22/09-13 22:29; Opdateret: 22/09-13 23:00

Danskere skifter køn i udlandetDanskere skifter køn i udlandet

Lovgivning om kønsskifteoperationer er håbløst forældet, mener forening.

storybild

Esben er ikke alene om at være transkønnet og beslutte sig for operation. Faktisk oplever LGBT en stigning blandt unge, der vil skifte køn. Særligt er det kvinder, der vil ændre køn til mænd, der bliver flere af. (Billede: Privatfoto)

Det er slet ikke enkelt og ligetil at blive godkendt til en kønsskifteoperation i Danmark. Derfor tager langt de fleste transkønnede til udlandet for at blive opereret. Og det er en gruppe i stigning.

- Det er en dybt forældet lovgivning, der aldrig har været beregnet til at gælde for transkønnede, der ønsker kønskorringerende operationer, siger talsperson fra LGBT Vibe Grevsen.

Hun forklarer, at loven i 1929 blev lavet for at gøre det muligt at kastrere sexforbrydere, hvilket ikke har meget med transkønnede ønske om operation at gøre.

LÆS OGSÅ: Interview med Esben - tidligere Line Sofie fra De Unge Mødre: Blev mere mig selv efter kønsskifte

Dermed mener hun at Sundhedsloven modsiger sig selv, fordi de samtidig siger, at der skal være let og lige adgang for alle.

- Men hvis det i praksis ikke er muligt at få den operation, man har behov for, så er det jo ikke let og lige adgang mere. Så er det kun dem, der har råd til at betale sig fra operationer eller hormonbehandlinger, der har adgangen, siger hun.

Det har siden onsdag i sidste uge desværre ikke været muligt at få en kommentar fra Sundhedsstyrelsen om, hvorfor man bruger en kastrationslovgivning, når det gælder spørgsmålet om kønsskifteoperationer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jes Dorphs søn gik på samme skole som...
bt.dk
Efterlyser vinderen: Dansker har...
bt.dk
LIGE NU: Rørt kronprins Frederik...
bt.dk
Dansk turistmål truet af lukning...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx