Af - 06/05-16 11:27; Opdateret: 06/05-16 15:14

MEDIE: Messerschmidt skal betale millioner tilbageMEDIE: Messerschmidt skal betale millioner tilbage

Dansk Folkepartis Europa-parlamentariske stemmesluger Morten Messerschmidt står til at skulle betale 2,9 millioner kroner tilbage til EU.

storybild

Morten Messerschmidt på Christiansborg ved folkeafstemningen, december, 2015. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Linda Kastrup)

Det anbefaler Europa-Parlamentets generalsekretær, Klaus Welle, i en intern note til Præsidiet i Europa-Parlamentet, efter at et revisionsselskab har gennemgået regnskabet fra de to organisationer MELD og FELD, som Messerschmidt i en periode har været formand for.

Det skriver DR.

Revisionen konkluderer blandt andet, at der under Messerschmidts ledelse er sket misbrug af EU-midler for millioner kroner, har været rod i regnskaberne i forbindelsen med lukningen af de to fonde og tilbageholdelse af 'fundamental information'.

Messerschmidt efter EU-dom: Udemokratisk og vanvittigt
Messerschmidt efter EU-dom: Udemokratisk og vanvittigt

I alt opfordrer generalsekretæren, at MELD og FELD skal betale 402.481 euro tilbage til EU-kassen. Det svarer til 2.954.210 kroner.

Generalsekretæren gennemgår hele Messerschmidt-sagen i en 13 sider lang note, som DR Nyheder er i besiddelse af.

Sammen med gennemgangen af sagen kommer generalsekretæren med en række indstillinger, som Europa-Parlamentets præsidium opfordres til at godkende, når det mødes i Strasbourg på mandag.

Det er praksis, at sådanne indstillinger følges.

Fondene har ifølge det anerkendte revisionsfirma Ernest & Young, som på vegne af Europa-Parlamentet har gennemgået regnskaberne, misbrugt EU-midler til at profilere Dansk Folkeparti.

Gennemgangen viser også, at der er rod i regnskaberne, hvilket får revisonselskabet til at udtrykke sig stærkt kritisk:

Interesserer du dig for pengerelaterede artikler, og vil du holdes opdateret med artikler om emnet? Så like MX Penge på Facebook.

- Årsregnskabet giver, efter vores opfattelse, ikke et sandt og fair billede af enhedens (MELD/FELD) nettoformue og heller ikke af årsresultatet, skriver Ernest & Young i en ekstern revisionsrapport, som DR Nyheder også er i besiddelse af.

Morten Messerschmidt afviser, at der skulle have fundet misbrug af EU-midler sted:

- Jeg betragter dette som åbenlys politisk chikane. Og selve processen, hvor det er ens politiske modstandere, der skal træffe afgørelse, er grotesk, skriver han i Facebook-opdatering kort tid efter, at DR Nyheder har kontaktet ham om sagen.
Morten Messerschmidt afviser samtidig at tilbagebetale pengene.

Europaparlamentet kræver penge retur fra Messerschmidt
Europaparlamentet kræver penge retur fra Messerschmidt

Indstillingen lægger i øvrigt også op til, at der skal ske tilbagebetaling af udgifter, som blev afholdt under det tidligere polske formandskab for MELD. Det afviser vi naturligvis at dække.

LÆS OGSÅ: Dansk Folkeparti skal betale EU-penge tilbage

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Amerikansk rigmand og entreprenør...
bt.dk
Kvinde tilbageholdt af politiet efter...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx