Af - 21/08-14 06:20; Opdateret: 21/08-14 09:14

Eurovision-selskab er nu oppe på 11 familie-ansættelserEurovision-selskab er nu oppe på 11 familie-ansættelser

Omfanget af nepotisme i Wonderful Copenhagen vokser. Turistselskabet indrømmer nu en bred vifte af familieansættelser. DF kalder det 'fuldstændig uacceptabelt'.

storybild

Metroxpress har tidligere afsløret, hvordan tre ud af fire direktører i Wonderful Copenhagen har sikret nær familie et job i turistselskabet. Underdirektør Martin Bender har mistet jobbet efter de mange skandaler i forbindelse med Eurovision. (Billede: Grafik: Emotion)

Wonderful Copenhagen har været én stor fætter-kusinefest.

Turistselskabet indrømmer nemlig nu, at 11 personer med familierelationer til chefer eller medarbejdere er blevet ansat, og i alt 138 personer har fået et job, uden stillingen har været slået op de sidste fem år.

Woco: Kender intet til Hæstorps tal
Woco: Kender intet til Hæstorps tal

Det sker i et skriftligt svar til DFs regionsrådsmedlem Kenneth Kristensen Berth.

- Det her dokumenterer jo bare, at det står endnu værre til i Wonderful Copenhagen, end I har beskrevet. Det er fuldstændig utilstedeligt og uacceptabelt, at man i sådan et omfang har ansat familie og bekendte i stillinger, der ikke har slået op. Direktøren har jo tydeligvis betragtet det som sin egen lille legestue, siger han til metroxpress.

Ekspert: Hæstorp-sag kan ende hos Statsforvaltningen
Ekspert: Hæstorp-sag kan ende hos Statsforvaltningen

Metroxpress har tidligere afsløret, hvordan tre ud af fire direktører i Wonderful Copenhagen har sikret nær familie et job i turistselskabet, der blev støttet med 83 millioner skattekroner i 2012.

Nepotistiske ansættelser er ulovlige i det offentlige, men da Wonderful Copenhagen er registreret som en erhvervsdrivende fond, overtræder de ikke loven.

Tidligere SAS-direktør skal rydde op efter Eurovision-skandale
Tidligere SAS-direktør skal rydde op efter Eurovision-skandale

Efter afsløringerne har Region Hovedstad dog krævet, at selskabet fremover skal følge forvaltningsloven. Det betyder, at det er slut med at ansætte familie i stillinger, der ikke har været slået op, forklarer lektor i forvaltningsret Sten Bønsing fra Aalborg Universitet:

- Det er ulovligt at deltage i ansættelsen af egne familiemedlemmer i offentlige forvaltninger. Det er helt ned til udformning af stillingsopslaget og alt andet, der har med ansættelsen at gøre. Det er også et krav her, at stillingsopslag skal slås offentligt op, siger han til metroxpress.

Eurovision: Top-politiker dækkede over stort million-underskud
Eurovision: Top-politiker dækkede over stort million-underskud

De Konservatives regionsrådsmedlem Mette Abildgaard er da også helt enig i, at der trænger til at blive ryddet op i Wonderful Copenhagen.

- Det understeger den syge og usunde kultur, der er i Wonderful Copenhagen og viser nok en gang, hvorfor det er så vigtigt, at vi får kigget hele organisationen efter i sømmene, siger hun til metroxpress.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Real Madrid-stjerner i...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Foråret begynder ved jævndøgn
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx