Af Ritzau - 31/10-16 18:54

Borgmester: Vi har mistet tilliden til asyldirektørenBorgmester: Vi har mistet tilliden til asyldirektøren

Langeland Kommune har fyret sin asyldirektør oven på en stribe møgsager. Tilliden er væk, siger borgmester.

storybild

Børnecenter Tullebølle på Langeland er lukket. Nu er også asyldirektør i Langeland Kommune Sisi Eibye blevet afskediget. (arkivfoto) (Billede: Scanpix/Lasse Hansen)

Asyldirektør i Langeland Kommune Sisi Eibye er blevet fritstillet, og der er startet en afskedigelsessag. Tilliden til direktøren er væk efter en stribe skandaler, siger kommunens borgmester.

Langeland Kommunes asylbehandling har været i medierne de seneste måneder grundet sager fra Børnecenter Tullebølle, der var en lejr for mindreårige, uledsagede asylansøgere.

I sommer var der problemer med, at beboerne blev anklaget for at udøve seksuel chikane i området. I oktober kom det så frem, at to ansatte angiveligt havde begået seksuelle overgreb på beboere.

- Afskedigelsen kommer på grund af den meget uro, der har været den seneste tid. Derfor var økonomiudvalget enige om, at der ikke længere var tillid til direktøren.

- Det er ikke fordi, der er kommet nogle nye informationer til os, siger borgmester Bjarne Nielsen.

Ud over afskedigelsen har Langeland Kommune varslet, at der vil komme et skærpet tilsyn på "alle niveauer".

- Det har vist sig i forbindelse med Tullebølle, at man ikke har fået lavet de indberetninger, man skal. Når man eksempelvis melder en sag til politiet, så skal det jo meldes videre.

- Nogle gange har vi også set, at der er ting, der skulle være meldt til politiet, som ikke er blevet det. Det er alle disse ting, der er kommet frem, som vi vil stramme op på, siger Bjarne Nielsen.

Han kan ikke vurdere, om undladelserne er sket bevidst, eller om der har været tale om forglemmelser.

- Nu skal vi undersøge, hvorfor der ikke er sket underrettelser. Det skal vi grave videre i for at finde ud af, hvad der er foregået, siger Bjarne Nielsen, der stadig arbejder på at få klarhed over, hvor omfattende problemerne i centret har været.

- Vi kan ikke sige, om der dukker flere sager op. Men nu er centret lukket.

Børnecenter Tullebølle blev lukket i sidste uge oven på de mange sager. Beboerne er sendt til andre centre, og de ansatte er afskediget.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx