Af Ritzau - 23/03-17 08:50; Opdateret: 23/03-17 15:51

Erhvervslivet vil have flere pladser på ingeniørstudierneErhvervslivet vil have flere pladser på ingeniørstudierne

Antallet af studiepladser skal følge med, når flere vil uddannes til ingeniører, mener Dansk Erhverv og DI.

storybild

Der skal være flere studiepladser på de forskellige ingeniøruddannelser, mener erhvervslivet. (Billede: Colourbox)

Dansk Erhverv og Dansk Industri tilslutter sig bifaldet over ingeniørstudiernes popularitet blandt dette års kvote 2-ansøgere.

Men klapsalven efterfølges alligevel af et ønske: Der skal være flere studiepladser på de forskellige ingeniøruddannelser.

Det siger uddannelses- og forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv, Mette Fjord Sørensen.

- Det er superdejligt, at de unge gerne vil ind på ingeniørstudierne, som vi har opfordret dem til længe. Vi mangler ingeniører, siger hun.

- Men vi skal også have kigget på antallet af studiepladser så. For de skal følge med, når flere unge søger de her pladser, som vi i mange år har ønsket og bedt dem om, tilføjer Mette Fjord Sørensen.

Den øgede efterspørgsel får karakterkravene til at stige, påpeger hun.

- Derfor bliver vi nødt til at kigge på, om vi skal have oprettet flere pladser og kigge på dimensioneringskravene.

Mette Fjord Sørensen mener ikke, at der bør være den store forskel på, om en ingeniørstuderende har et karaktergennemsnit på 8,6 eller 9,2 fra gymnasiet.

- Hvis du er motiveret og hamrende dygtig til matematik, fysik, kemi og vil læse ingeniør, skulle der også gerne være en plads, siger hun.

Fra Dansk Industri lyder også en opfordring til flere pladser på ingeniørstudierne.

- Det er virkelig sørgeligt, hvis vi har unge mennesker, der gerne vil læse ingeniør, men ikke kan komme til, siger underdirektør Charlotte Rønhof.

- Men det er også vigtigt, at vi sørger for at holde et højt niveau. Så vi har både brug for flere og bedre ingeniører. Det må ikke være noget med, at vi går på kompromis med de studerendes adgangsforudsætninger.

Af de mere end 56.000 ansøgere, der har søgt ind på en videregående uddannelse via kvote 2, har 1382 søgt ind på civilingeniørstudiet. Det er en stigning på 14 procent i forhold til sidste år.

Også diplomingeniørstudiet er populært. Her har 1777 søgt ind via kvote 2, og det er også 14 procent flere end sidste år.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) lægger ikke op til at justere på antallet af studiepladser.

- Alt foregår i en balance, og det er op til institutionerne selv, hvor mange studiepladser de udbyder. Det er i sidste ende et anliggende for dem.

- Vi dimensionerer efter ledighedstal. Så hvis ledigheden er for høj, skærer vi ned, men ellers er det ikke noget, vi blander os i, siger han.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Det er århundredes største katastrofe...
bt.dk
Dansk hitmager har fået nyt job i...
bt.dk
Alle måbede over popstjernen på tv:...
bt.dk
Afsløring: Erdogans-stikkerlinje...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx