Af - 26/09-13 12:02; Opdateret: 26/09-13 14:13

Kommune forarger med sex og nøgne damerKommune forarger med sex og nøgne damer

Halvnøgne unge skal skabe interesse for affalds-oplysning i Horsens Kommune. Dansk kvindesamfund og ligestillingspolitiker tager stærk afstand

storybild

Dansk Kvindesamfund og ligestillingspolitiker er dybt forargede over Horsens Kommunes oplysningskampagne til unge

Horsens Kommune har brugt et godt gammeldags salgstrick for at lære unge om affalds-sortering. En pin-up-kalender med halvnøgne piger og drenge skal få de unge til at læse om de forskellige affaldstyper. Socialdemokraternes gruppeformand i EU-parlamentets ligestillingsudvalg, Britta Thomsen er dybt forarget:

»Det er nedværdigende både for mænd og kvinder. Med kalenderen siger man jo, at mænd kun kan tænke med ansigtet begravet i et par bryster.«

Hun mener, at det er fordummende og modarbejder ligestillingen:

»Det er forkasteligt, at en kommune bruger den slags reklame. Det klæder ikke en kommune, og det er en utrolig dårlig måde at få opmærksomhed på. Man burde arbejde for at få nedbrudt kønsopdelingen på arbejdsmarkedet i stedet.«

LÆS OGSÅ: Skandale-sanger sætter sit affald til salg

Dansk Kvindesamfund er enige i pin-up-kalenderens forkerte fremstilling af kvinder:

»Hvad bliver det næste? At gøre det mere sexet at betale skat ved at krydre selvangivelsen med billeder af halvnøgne kvinder? Det er en ommer, sexisme er ikke en kommunal opgave. Denne kampagne er lige til skraldespanden og slet ikke noget, vores skattekroner skal bruges på,« udtaler Forkvinde for Dansk Kvindesamfund, Lisa Holmfjord.

Kalenderen, der hovedsageligt henvender sig til fyre, ved at vise flest halvnøgne kvinder, er udarbejdet med henblik på at få – især fyrene – til at interessere sig for affald. Men Horsens Kommunes afdeling Affald og Genbrug, mener ikke, det er et problem:

»Jeg synes ikke, vi fremstiller dem som sexobjekter. De billeder er meget tækkelige, og det er ikke, fordi det skal være sexet, det skal bare skabe interesse,« siger Anne Dorthe Christensen fra Affald og Genbrug i Horsens Kommune, til Politiken.dk.

Dansk Kvindesamfund mener, at en kommune lige som alle andre offentlige instanser, har pligt til at sikre ligestilling og lighed.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet rydder Pusher Street - igen
bt.dk
Undrede du dig også? Derfor kom...
bt.dk
Tårer i øjnene: Mary fik kronprins...
bt.dk
Michael Dyrby: Kære Kronprins - her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx