Af - 12/05-15 16:09; Opdateret: 12/05-15 16:56

Derfor blev fem-årig efterladt i børnehaveDerfor blev fem-årig efterladt i børnehave

Randers Kommune har nu undersøgt, hvordan det kunne ske, at en fem-årig pige blev efterladt alene i en børnehave.

storybild

(Billede: Randers Kommune)

Metroxpress kunne tidligere i dag skrive om den fortvivlede far, der mandag måtte ringe til Politiet efter hans 5-årige datter var blevet forladt og låst inde af personalet i Børnehuset Gl Jennumvej i Randers. Efter at have brugt formiddagen på at undersøgt sagen, slår kommunens børnechef nu fast, at der var tale om en "menneskelig fejl".

- Der er tale om menneskelig fejl, som hører til de absolut sjældne. Jeg har derfor indskærpet sikkerhedsreglerne. For uanset hvad, så er det vigtigste, at alle medarbejdere har en fuldstændig klar forståelse af vores tilsynsopgave. Det vigtigste er, at vores børn er sikre og trygge,” siger Dorte Brøns, børnechef i Randers Kommune.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Da personalet i børnehaven gennemgik stedet, blev pigen først overset og i det digitale system stod pigen som afhentet ved en fejl. Pigen var alene i 20-30 minutter før hun blev genforenet med sin far.

- Vi har også talt med hendes far, som fortsat giver udtryk for at være tryg ved institutionen. Vi er meget kede af, at det er sket, og vi har minutiøst gennemgået procedurer i dag, for at sikre, at alle har forståelse for tilsynsopgaven. Det er min overbevisning efter at have hørt hændelsesforløbet, at vores gældende procedurer er gode. Vi har ansvarlige og dygtige pædagoger. Der er simpelthen tale om en meget beklagelig, menneskelig fejl,” siger Dorte Brøns.

Børnechefen vil ikke komme med yderligere kommentarer.

- Det er en sag mellem Randers Kommune og medarbejdere, siger hun.

​​​

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kunder evakueret fra stort...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Stort område brændt af: Nu advarer...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx