Af - 29/02-16 16:30

Qvortrup: Lunde Larsen reddet på målstregenQvortrup: Lunde Larsen reddet på målstregen

Med en feberredning har statsminister Lars Løkke Rasmussen fredet Esben Lunde Larsen, som ellers stod over for en mulig fyring.

storybild

Esben Lunde Larsen (V) er ny minister for miljø- og fødevarer, (Billede: Lehmann Martin)

Ved at flytte Lunde fra forskningsministeriet til miljø- og fødevarministeriet har Løkke bragt ham ud af farezonen, hvis en igangværende undersøgelse konstaterer, at Lunde har anvendt uredelige metoder i sin p.hd.

Det vil han kunne overleve som miljøminister men ikke som forskningsminister. Det vurderer fætrene Thomas og Henrik Qvortrup i særudgave af programmet Borgen unplugged.

PORTRÆT: Kristen landmandssøn i spidsen for trængt erhverv
PORTRÆT: Kristen landmandssøn i spidsen for trængt erhverv

- Der er en mørk sky over Esben Lunde Larsens hoved, og hvis den igangværende undersøgelse går Lunde imod, så ville det være et kolossalt problem at have ham siddende i forskningsministeriet. Løkke har vurderet, at endnu en ministerafgang inden for et par måneder ikke lige er det, han har brug for.

Det siger metroxpress' politiske kommentator, Henrik Qvortrup, i den nyeste udgave af podcasten ”Borgen unplugged”, som han laver sammen med sin fætter, journalist og mange-årig radiovært, Thomas Qvortrup.

Hør hele udsendelsen her.

LÆS OGSÅ: Esben Lunde Larsen ny miljø- og fødevareminister

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx