Af Ritzau - 11/05-16 08:32; Opdateret: 11/05-16 09:53

Kristian Jensen forsvarer hjælp til at få Uber til DanmarkKristian Jensen forsvarer hjælp til at få Uber til Danmark

Der er intet galt med, at Udenrigsministeriet hjalp tjenesten Uber ind i Danmark, mener udenrigsministeren.

storybild

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) forsvarer, at en del af Udenrigsministeriet var med til at hjælpe kørselstjenesten Uber til at etablere sig i Danmark. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Da den amerikanske virksomhed Uber skulle etablere sig i Danmark i marts 2014, skete det med rådgivning og hjælp fra Invest in Denmark under Udenrigsministeriet.

Blot to timer efter den omstridte kørselstjenestes ankomst i november samme år, blev Uber imidlertid politianmeldt af Trafikstyrelsen. Politiet har siden sigtet flere Uber-chauffører for ulovlig taxakørsel.

Alligevel fastholder udenrigsminister Kristian Jensen (V), at det var rigtigt af Udenrigsministeriet at hjælpe Uber med at få foden ind på dansk grund.

- Det er ikke op til Invest in Denmark at vurdere, om Uber lovligt kan operere i Danmark. Det er op til domstolene, siger ministeren på et samråd onsdag.

- Vi skal afvente domstolenes beslutning, før vi drager vores egne konklusioner.

Han pointerer, at Invest in Denmark udelukkende rådgav Uber om at etablere et datacenter til udvikling af apps i Aarhus.

- Den kontakt, der har været i forbindelse med etableringen af datacenteret i Aarhus, er en fuldt ud lovlig virksomhed. Hvorvidt kørselstjenesten er lovlig er et andet spørgsmål, som det er domstolenes opgave at afgøre.

- Og mig bekendt er datacentre, der udvikler apps, helt lovlige virksomheder, siger Kristian Jensen.

- Det er fremragende, at en organisation som Uber, der arbejder over hele verden, har blik for at etablere ét ud af kun tre udviklingscentre i verden i Danmark i Aarhus.

Men det argument giver Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, ikke meget for. Han mener ikke, ministeren kan lave et skel mellem Uber-appen og Uber-taxitjenesten:

- Hvis man ved, at Uber er løbet ind i en række retssager rundt omkring i verden, hører det så ikke med til god rådgivning, hvis Invest in Denmark havde rådgivet om den danske taxalov?

Til det svarer Kristian Jensen:

- Vi hører da også, hvad der er blevet sagt om Uber rundt omkring. Men betyder det, at nogle kritiserer Ubers forretningsmodel, at vi ikke må rådgive om investeringer i Danmark?

Samtidig med samrådet har Uber lukket sin lavpristjeneste Uberpop i Sverige, skriver Dagens Nyheter. Det sker efter, at flere af selskabets chauffører er blevet dømt for at have drevet en sort taxitjeneste.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Chokfyring i Superligaen: Fyrer...
bt.dk
Patrick Nielsen fik pludselig...
bt.dk
'Jørgen de Mylius ville gerne ha’ mit...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx